Chicago
70°
Fair
5:17 am8:19 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 2mph ESE
Humidity: 69%
Pressure: 30"Hg
UV index: 0
FriSatSun
79/61°F
75/59°F
75/59°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

UBICA SRPKINJE OSUĐEN NA 40 GODINA: Ljiljana nestala pred povratak za Kanadu, ubio je ljubavnik zbog novca!

Zoran Marić iz Kotora osuđen je juče pred crnogorskim sudom na 40 godina robije za teško ubistvo Ljiljane Simić , dok je Radomir Delić oslobođen optužbi za učešće u teškom ubistvu.

-Sud je na nedvosmislen način utvrdio da je Marić kriv za krivično delo za koje je optužen- rekao je sudija Radovanović.

On je dodao da se to temelji na delu iskaza odbrane Delića, iskazima svedoka i DNK veštačenjima i video nadzoru koji je sprovedne kao dokaz.

Sudija je istakao da je motiv za ovaj zločin kod Marića bilo koristoljublje.

-Ubistvo je počinio na podmukao način, tako što je iskoristio poverenje Ljiljane Simić sa kojom je bio u emotivnoj vezi- naveo je sudija.

Stav suda je i da za Marića nisu bile olakšavajuće okolnosti, već otežavajuće i to se ogleda u tome što je i ranije osuđivan za umišljajna djela.

Kada je u pitanju oslobađajuća odluka za Delića, sud smatra da ne postoje dokazi da je kriv.

-Nema dokaza koji bi nedvosmisleno ukazali da je izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret i na način kojim je to navedeno optužnicom – smatra sud u odnosu na Delića.

Takođe, kako je naveo sudija Radovanović, sud smatra da je sporan motiv u odnosu na Delića i da ga nema.

-Ni jedan dokaz ne ukazuje da je Delić imao dogovor sa Marićem, niti da je mogao da nasluti šta će kobnog dana da uradi Marić – naveo je Radovanović.

Ljiljana svirepo ubijena

Podsetimo, Simić je nestala 6. septembra 2020. kada je iz Kotora, gde je živela poslednjih šest meseci, krenula u Kanadu gde je provodila ostatak godine.

Njen nestanak prijavila je prijateljica koja je Simić trebala da vozi na aerodrom u Dubrovnik. Neposredno pre dogovorenog polaska prijateljica je pozvala, ali joj je telefon bio isključen. Prijateljica Simić, nakon više pokušaja da je dobije, obavestila je policiju. Organizovana je potraga u koju se uključila i porodica ubijene žene. Utvrđeno je da se Simić nije ukrcala na let za Kanadu za koji je ranije kupila kartu.

Optužnicom se navodi da su Marić i Delić 3. septembra 2020. godine, nakon 14.46 časova, u selu Mokrine kod Herceg Novog, iz koristoljublja ubili Ljiljanu Simić. VDT navodi da su oni zajedno došli do stambene zgrade u naselju Dobrota u Kotoru, u kojoj je stanovala oštećena.

-Okrivljeni Marić je pod izgovorom da će da je povede u Herceg Novi i da joj pokaže prirodu i zalazak sunca, namamio oštećenu da sa njim i okrivljenim Delićem, uđe i sedne na mesto suvozača vozila ‘nissan rogue- navode u optužnici.

Optuženi Marić je osuđivan nekoliko puta u Osnovnom sudu u Herceg Novom, Okružnom sudu u Beogradu i Vranju, te Višem sudu u Podgorici, za iznudu u pokušaju, krađu, tešku krađu…

PROČITAJTE VIŠE:

SRPKINJA MARIJA UBIJENA U ČEŠKOJ: Ubica je izbo nožem, a onda trošio novac sa njenog računa!

KRVAVI POHOD UBICE SRPKINJE U ITALIJI: Bosanac posle Lidije ubio svoju devojku, pa izvršio samoubistvo!

NOVI PROBLEMI ZA BRAJANA VOLŠA: Pored suđenja za Anino ubistvo, sudi mu se i za ovo! (FOTO)

Izvor: Blic
Foto: Društvene mreže / Ljiljana Simić

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)