Chicago, IL
37°
Cloudy
7:01 am4:19 pm CST
Feels like: 34°F
Wind: 5mph W
Humidity: 67%
Pressure: 30.03"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
36°F
36°F
36°F
36°F
36°F
TueWedThuFriSat
41°F / 30°F
41°F / 36°F
50°F / 45°F
55°F / 43°F
45°F / 32°F

Published 1 year ago

By admin

U POSLEDNJEM TRENUTKU: Gotov štrajk na pariskim aerodromima, radnici dobili povećanje plate!

Zaposleni na pariskim aerodromima odlučili su da prekinu štrajk pošto su dobili traženo povećanje plata, u poslednjem trenutku pred početak velikih odlazaka na odmore.

Na sastanku na aerodromu Ruasi Šarl de Gol nekoliko sati pred početak letnjih odmora, zaposleni su odobrili sporazum koji predviđa opšte povećanje plata od tri odsto za sve zaposlene u Grupi ADP koja upravlja aerodromom.

Na tih tri odsto se dodaje revalorizacija plata za oko 1.800 zaposlenih čije plate su niže nego referentni nivo iz 2019. godine. Zaposleni su 2021. prihvatili da im se smanje plate da omoguće kompaniji da prebrodi krizu kovida-19 zbog koje je smanjen broj putnika.

Neke destinacije već su dostigle nivo aktivnosti iz 2019. godine posebno prekomorske veze i sezonski letovi ka južnoj Evropi, i grupa ADP je već počela da ostvaruje profit ove godine posle gubitka od 1,4 milijardi evra kumulativno izmedju 2020. i 2021.

Štrajk će zvanično biti završen večeras, naveli su iz sindikata.

Okončanje sukoba će dozvoliti da se izbegnu poremećaji na aerodromima u Parizu koji čekaju desetine hiljada putnika ovog prvog vikenda velikih letnjih putovanja.

S druge strane zaposleni među firmama podizvođačima ADP-a i drugih koji opslužuju aerodrom Ruasi kao što su čuvari, vozači, zaposleni u hotelijerstvu i dalje su u štrajku koji je počeo 9. juna. Jedan njihov krovni sindikat pozvao je na opšti štrajk u sredu. Oni traže povećanje plata i zapošljavanje novih ljudi da bi mogli ponovo da imaju normalne uslove rada.

Prošle nedelje je zbog protesta vatrogasaca početih 30. juna iz predostrožnosti ukinuto stotine letova na Ruasiju, najvećem francuskom aerodromu.

Generalna uprava za avijaciju je nametnula ta preventivna otkazivanja letova iz bezbednosnih razloga jer je zbog smanjenja broja vatrogasaca bilo potrebno zatvaranje dela pista.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Pexels

YOU MAY LIKE