Chicago, IL
61°
Partly Cloudy
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 61°F
Wind: 9mph S
Humidity: 41%
Pressure: 29.54"Hg
UV index: 0
10 pm11 pm12 am1 am2 am
61°F
59°F
55°F
55°F
55°F
TueWedThuFriSat
68°F / 27°F
34°F / 21°F
46°F / 32°F
48°F / 37°F
59°F / 48°F

Published 1 year ago

By admin

U ČAST “BEOGRADSKOG ČITAČA”: Velika književna manifestacija u Orlandu, pisci na okupu

U petak 16. decembra 2022. godine u 12 sati po lokalnom vremenu, u gradu Kaselberi nadomak Orlanda na Floridi, SAD, održaće se književna manifestacija “U čast Beogradskom čitaču i srpskoj književnosti”. 

Program se održava u čuvenom gradskom parku (Lake Concord Park- City of Casselberry, 95 Triplet Lake Dr, Casselberry) ispred Skupštine grada Kaselberija, gde je postavljena skulptura “Beogradski čitač” (Belgrade Rеаder).

U programu kod skulpture “Beogradski čitač” nastupiće srpski pisci Miodrag Jakšić iz Beograda, koji je i predsednik Matice iseljenika i Srba u regionu, Ilija Šaula iz Filadelfije, Gordana Pešaković iz Sarasote, Ratka Bogdan Damnjanović iz Tampe, Tatjana Webster iz Sant Petersburga, Silvija Otašević, Nenad Simić i Nebojša Krljar iz Majamija.

Uz sopstvene književne radove, srpski autori će predstaviti i neke od najznačajnijih dela srpske književnosti na engleskom jeziku, a u programu će učestvovati i predstavnici grada Kaselberi, univerziteta Herzing i predstavnici Casselbarry Art House.

Skulptura “Beogradski čitač” (Belgrade Reader) je rad beogradskog vajara Miloša Šarića, postavljena je u Kaselberiju u oktobru 2016. godine u okviru projekta “Beogradski čitač”, nakon otkrivanja prvog spomenika u Čuburskom parku u Beogradu. 

Manifestaciju “U čast Beogradskom čitaču i srpskoj književnosti” organizuju Matica iseljenika i Srba u regionu, Književna radionica Kordun iz FIladelfije i Inicijativa Beogradski čitač.

Izvor: Serbian Times/Matica iseljenika Foto: Beogradski čitač

YOU MAY LIKE