Chicago, IL
75°
Fair
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 8mph NW
Humidity: 38%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 6
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
73°F
68°F
63°F
63°F
61°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
64°F / 59°F
66°F / 50°F
57°F / 46°F
54°F / 43°F

Published 12 months ago

By Serbian Times

U AUTOMOBILE SE RAZUME VIŠE OD VEĆINE MUŠKARACA: Staša je automehaničar, a sve je počelo od maslinaste “Zastave 128”! (FOTO,VIDEO)

Stanislava Staša Timotijević je predivna mlada žena, koja je zaljubljena u baš sve poslove s kojima muku muče pravi auto-mehaničari. Ona obožava automobile, ali ne bilo kakve, već samo one koje sama sredi, dotera, ofarba…A sve je počelo kad je imala četiri godine i kad su tata i mama kupili novu, maslinastu “zastavu 128”.

Stašin otac je bio sam svoj majstor, a ona je uživala da ga gleda kako popravlja kvarove.

Njemu to nije smetalo, već mi je s puno poverenja tražio da mu dodajem alat. Tako sam postala njegov šegrt, a prva stvar koju sam sama uradila bila je ugradnja alarma. Posle je na red došao radio, pa mehanika, limarija, a danas sama tapaciram sedišta, volane, menjače, pričala nam je Staša (36), kojoj je vožnja automobila najveća strast.

Iako je tolerisala i volela tatine majstorije, mami nije bilo pravo što je ćerku zarazio svojim hobijem. I danas ume da kaže: “Gajila sam princezu, a dobila auto-mehaničara”.

Diplomirala je na Fakultetu organizacionih nauka, smer Upravljanje kvalitetom. Završila je i master studije inženjerskog menadžmenta na Mašinskom fakultetu, a ima i svoju garažu u kojoj može i zimi da radi.

Od našeg prethodnog razgovora do sada se dosta toga promenilo, ali je ljubav prema mehanici ostala jednako jaka. Rad oko automobila me izuzetno opušta i smiruje, zaista uživam u svakom elementu tog zanimanja. Verovatno i veliki uticaj na to ima što sam se automobilima uvek bavila sa bratom, a sada i sa mužem koji se takođe razume u automobile, što smo uvek radili u porodičnoj atmosferi i u relativno dobrim uslovima koje smo sami sebi obezbedili.

Staša i njena porodica su počeli svoj rad u dvorištu kod bake, deke i tetke na Čuburi, a zatim su se iz stana u centru grada preselili na Zvezdaru, kako bi imali dvorište i više prostora za automobile.

Tu je nikla prva mala garaža, koja je posle dvorišta bila sve što nam je bilo potrebno. Korak po korak, naš hobi je prerastao u posao, pa je garaža postala mala za nas troje i puno vernih klijenata. Tako da smo pre par godina započeli proširenje garaže, koje je uključivalo i mnoge druge građevinske radove po dvorištu i izgradnju 2 nove kuće. U tom procesu sam apsolvirala i sve građevinske poslove, jer smo kao i sve oko automobila, sve i oko kuća, garaže i dvorišta uradili sami, porodično.

Garaža je pre tri godine završena i sada uživaju u novom prostoru, na dva radna mesta, odnosno sa dve ozbiljne dizalice. A Staša je u međuvremenu postala i mama.

Trudnoća me malo usporila, tokom osmog meseca su mi već “zabranili” da radim na mešalici i bavim se fizičkim radovima na izgradnji, što sam ja oštro negodovala, jer sam se tokom cele trudnoće osećala odlično i imala puno snage i energije. Naravno da je dolazak bebe učinio da ostale obaveze pređu u drugi plan, ali očekujem da će malena uskoro početi da dodaje alat u garaži.

Još uvek ima sitnica oko uređenja garaže, ali se lagano vraćamo u posao. Još uvek nisu ni završeni svi građevinski radovi, a i beba zahteva pažnju i angažovanje. Doduše, već je navikla da spava uz zvukove rada građevinskih mašina i uživa da gleda dok popravljamo kola u garaži.

S ozbirom da je pored svih promena u životu, mehanika ostala jedna konstanta već dugi niz godina, ljudi iz njenog okruženja su se apsolutno navikli na to, tako da više ne nailazi na mnogo čuđenja.

Ipak, uvek ima šokiranih i žena i muškaraca, koji se čude mojim izborom posla. Svakako da ima i onih koji nemaju poverenja u ženskog mehaničara, ali i dosta onih koji žele da se baš ja bavim popravkom njihovog automobila. Odavno sam se navikla na nepoverljivost, pa je sreća da su u ekipi i dva muškarca koji većini ulivaju poverenje.

Staša jedva čeka da se još više fokusiraju da rad oko automobila, jer je to ono što zaista voli, sa svim problemima i mukama koje taj posao nosi.

Plan za naredni period je da se pozabavimo svim poslovima koji su čekali novi prostor, popravimo sva svoja kola koja su najviše trpela i rešimo sve probleme svojih vernih klijenata koji su bili strpljivi i čekali da se mi ponovo aktiviramo.

Svakako je plan da dalje razvijam svoje društvene mreže, jer mi je cilj da kroz YT i Instagram zapravo promovišem mehaniku kao zabavan, izazovan i lep zanat.

PROČITAJTE VIŠE:

NOVOSAĐANKA POSTALA INDIJKA: Vodila sam život kakav nisam volela, u Indiji sam našla svoj mir! (FOTO GALERIJA)

SRBI, ŠPANCI, LITVANCI I ITALIJANI SKUPA OČISTILI BISER SRBIJE: Iz jezera Perućac izvađeno 500 džakova smeća, opet zasijalo punim sjajem (FOTO)

TRAGIČAN ZAVRŠETAK MOMAČKE VEČERI: Ovo je Lazar koji je pao sa tvrđave prilikom pravljenja selfija! (FOTO)

Izvor: Blic žena
Foto: Printscreen Instagram @kpb.mehanicar

YOU MAY LIKE