Chicago
57°
Clear
5:15 am8:23 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 3mph WNW
Humidity: 65%
Pressure: 29.92"Hg
UV index: 0
FriSatSun
73/59°F
82/59°F
63/52°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

GAZDA MILISAV NIJE MOGAO DA VERUJE: Njegove ovce su kandidati za Ginisa, a štala je puna jagnjadi! (FOTO GALERIJA)

Pravi berićet ovog proleća doživeo je domaćin Milisav iz šumadijskog sela Ljuljaci. Njegovo stado ovaca za samo nekoliko dana uvećelo se čak tri puta, jer su umesto uobičajenih jednog ili dva jagnjeta njegove ovce na svet donele u jednom naletu donele mnogo više mladunaca. Belka je ojagnjila petoro, Rumenka i Pramenka po četvoro a ostale po troje i tako je Milisav od sedam ovaca dobio 21 jagnje.

„Samo jedna je ojagnjila jedno a sve ostale su po više i svi su hvala Bogu dobro. Milka je ojagnjila četvoro i svi ženski, a Belka moj ponos i ovca za primer ojagnjila mi petoro i to je ja mislim po prvi put na ovim prostorima. Supruga i ja smo bili babice, prihvatali smo jagnjad i sušili, kad je počela da se jagnji nikako da završi, jagnjad samo ispadaju. Troje hranimo na flašicu a dvoje hrani Belka i daće dragi Bog da sve bude dobro i da ih zajednički odnegujemo“, kaže Milisav Marković zvani Mido iz Ljuljaka.

Ovaj stočar ne krije oduševljenje i ponos, njegovo stado o kojem danonoćno brine sa puno ljubavi, vratilo mu je višestruko za svu njegovu dobrotu i trud.

„Ovan je sjenički nabavio sam ga iz komšiluka i eto u mom stadu je ostavio najviše potomaka. Smatram da je i ishrana ovaca bila od velikog značaja jer ih ja hranim lucerkom i dajem im ovas obavezno da nemaju pantljičare, za jagnjiće kupujem i koncentrat. Krmača mi oprasila dvoje a ovca ojagnjila petoro pa to nema nigde“, ističe Milisav.

I nema sumnje da su Belka, Rumenka i Pramenka postale šampionke Gruže i da će se u ovom kraju a i šire još dugo pričati o Midovom stadu jer ni najstariji meštani iz Gružanskih sela ovakav reproduktivni fenomen ne pamte.

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

SRBIJA SVETSKI ŠAMPION U BASKETU: Amerika pala u finalu posle najvećeg preokreta u istoriji! (VIDEO)
OVO JE RUSKINJA UBIJENA SA DETETOM U PANČEVU: Olga je u Srbiju došla u potrazi za poslom i boljim životom!
IZNENAĐENJE PRED OKRŠAJ SA ALKARAZOM: Đoković doneo neočekivanu odluku za meč decenije!
SRPKINJA I NAJMOĆNIJA ŽENA EVROPE: Udali su je za gej sultana koji joj je oslepeo braću, a onda je njen štićenik preuzeo tron!
ĐOKOVIĆ BURNO REAGOVAO NA NEPRAVDU U PARIZU! Vratite im novac, to nije bilo fer!
ANĐEOSKIM GLASOM DIRNULA SRBIJU: Marija (8) otpevala premoćnu pesmu o domovini i raspametila publiku! (VIDEO)
AMERIČKI NOVINAR: Ne vole Jokića zbog Srbije i braće, biće bolji od Džordana i Lebrona! (VIDEO)
POTOMCI RIMSKIH CAREVA: Naučnici sa Harvarda uporedili srpski i starobalkanski gen, evo šta su otkrili!