Connect with us

Amerika

U AMERIKU SAMO SA VAKCINOM: Od 8.novembra svi putnici će morati da budu “u potpunosti vakcinisani”

Published

on

Američka ambasada u Beogradu objavila je danas da će svi putnici koji iz Srbije i ostatka sveta dolaze u Ameriku morati da “budu u potpunosti vakcinisani”.

U saopštenju koje je objavljeno na profilima ambasade na društvenim mrežama, kaže se sledeće:

“Od 8. novembra 2021. godine, svi putnici koji avionom dolaze u SAD, a nisu imigranti i nisu državljani SAD, moraće da budu u potpunosti vakcinisani i da dostave dokaz o statusu vakcinacije pre nego što se ukrcaju u avion za SAD.

Putnici mlađi od 18 godina će biti izuzeti od ovih pravila kao i oni koji iz medicinskih razloga ne mogu da prime vakcinu, odnosno čiji se ulazak smatra hitnim, a nemaju pravovremeni pristup vakcini.

Potpuno vakcinisani putnici će i dalje morati da prilože test na COVID-19 rađen 3 dana pre polaska i zahtevanu potvrdu o zdravstvenom stanju.

Putnici koji potpadaju pod bilo koju grupu izuzeća moraće da pokažu test na COVID-19, koji je urađen jedan dan pre leta i potvrdu o zdravstvenom stanju.

Za više informacija, uključujući izuzetke, Američka mbasada u Beogradu upućuje na odeljak “Često postavljana pitanja” https://bit.ly/3CMsdBG na sajtu CDC Global.

Piše: Serbian Times Foto: Biopharma reporter

Advertisement