Connect with us

Amerika

TV REPORTAŽA IZ ČIKAGA: Hronika sedmog festivala srpskog filma na RTS-u

Published

on

Festival je ove godine bio posvećen 20-oj godišnjici NATO bombardovanja Srbije, a obeležavanje dvadesete godišnjice od neslavnih događaja, upotpunila je i adekvatna selekcija filmova, kojim je izraženo poštovanje prema žrtvama i patnjama našeg naroda kroz istoriju

Svi oni koji su tokom prošlog meseca posetili sedmi Festival srpskog filma u Čikagu, uskoro će moći da vide i reportažu na RTS.

Naime, na medijskoj mreži srpske dijaspore biće prikazana hronika filmskog festivala.

Sedmi festival srpskog filma otvoren je na “Red karpet gala” u jednom  francuskom restoranu gde su prisutne pozdravili gosti iz Beograda – glumac, Miloš Biković, glumac i producent Miodrag Radonjić, glumice Danica Ristovski, Teodora Ristovski i reditelj Petar Ristovski.

Trodnevno druženje sa publikom nastavilo se u salama bioskopa AMC u Rosemontu.

Publika je videla kratki dokumentarni film “Ka svetlosti” i dugometražni dokumentarni film “Teslin narod”, kao i igrane filmove “Balkanska međa”, “Kralj Petar I”, “Delirium Tremens”, “Ajvar” i “Tadži Blues”.

U Generalnom konzulatu Srbije održana je i konferencija za štampu za medije u Americi na srpskom jeziku, a Festival je ove godine bio posvećen 20-oj godišnjici NATO bombardovanja Srbije.

Obeležavanje na ovaj način dvadesete godišnjice od neslavnih događaja, upotpunila je adekvatna selekcija filmova, kojim je izraženo poštovanje prema žrtvama i patnjama našeg naroda kroz istoriju.

Dodela nagrada na 7. Srpskom filmskom festivalu Cikago 2019.

Geplaatst door Chicago Serbian Filmfest op Woensdag 11 december 2019

Ovogodšnji festival srpskog filma u Čikagu, koji je sada već dobio obeležje tradicionalnog, dokaz je da kvalitetan program, učešće odabranih gostiju, vredni volonteri, zainteresovanost publike i podrška donatora jesu garancija dobrog festivalskog programa, koji će svakako biti još kvalitetniji u buduće, posebno uz pomoć i podršku države Srbije.

Direktor festivala je Slavica Petrović, dugogodišnji odgovorni urednik časopisa “Ogledalo”, koja je ujedno i narator ovogodišnje Hronike sedmog Festivala srpskog filma  u Čikagu.

IZVOR: RTS FOTO: Facebook/CSF

Advertisement