Connect with us

aktuelno

MAJKA JEDNOM RAĐA: Trojke Đorđe, Nikola i Aleksa završavaju Vojnu akademiju, biće ponosni oficiri Srbije (FOTO)

Published

on

Tri rođena brata i trojke na rođenju – Đorđe, Nikola i Aleksa Racković, kadeti su Vojne akademije, a u žižu javnosti su dospeli kada su na Bogojavljenje prvi doplivali do Časnog krsta na Savskom jezeru u Beogradu.

Đorđe i Nikola ističu da u konkurenciji od 57 plivača nije bilo lako doplivati prvi do Časnog krsta, ali da im je značilo to što su plivali rame uz rame, kao i podrška trećeg brata Alekse i roditelja, koji su bili u publici.

Aleksa je rekao da je bio ponosan na svoju braću i da ga je njihov uspeh jednako obradovao kao da je njegov.

NIKOLA: Dugi put plivao za Časni krst, prvi put u društvu brata

Braća Racković rođeni su 1998. godine, a za vojni poziv opredelili su se još pre nego što su upisali Vojnu gimnaziju.

Sva trojica složno naglašavaju da su ih oficirskom pozivu privukli bogata srpska istorija, ljubav prema otadžbini i zajednička interesovanja za vojsku, kao i to da su ih roditelji podržali u težnji da se profesionalno ostvare kao oficiri Vojske Srbije.

ĐORĐE: Prvi doplivao do Časnog krsta

Trojica braće sada su na trećoj godini Vojne akademije, Đorđe i Nikola izabrali su smer artiljerijsko-raketne jedinice za protivvazduhoplovna dejstva, dok se Aleksa opredelio za studije na smeru oklopnih jedinica. Kako kažu, vrlo su zadovoljni uslovima studiranja na Vojnoj akademiji i nastavom koju pohađaju.

ALEKSA: Bodrio braću sa klupe

“Nije bilo lako odvojiti se od kuće sa 15 godina i otisnuti se u jedan ozbiljan svet”, prisećaju se braća Racković, ali naglašavaju da im je to što su u Internatu Vojne gimnazije bili zajedno u sobi pomoglo da se osećaju kao kod kuće.

Kažu da i danas razmenjuju iskustva jedni s drugima, o nastavi na modulima koje pohađaju, obuci, doživljajima…

IZVOR: Agencije FOTO: Ministarstvo odbrane

Advertisement