Connect with us

Amerika

TUŽIO JOKIĆA NBA LIGI ZBOG NACIONALIZMA?! Fotografisanje sa Srbima pored terena izazvalo neverovatnu reakciju

Published

on

Nikola Jokić obično u NBA ligi retko ima probleme. Desi se ponekad da mu glavobolju zadaju sudije ili pojedini rivali, nešto češće – kada mu klupske kolege odigraju ispod očekivanja, ali sada se prvi put susreo i sa optužbom za “etno-nacionalizam”.

Šta god taj pojam, zapravo, značio – baš njega je jedan komentator na tviteru iskoristio da uputi žalbu NBA ligi na činjenicu da se Nikola Jokić, tokom “večeri srpske baštine” u Klivlendu – fotografisao sa našim iseljenicima koji su došli na meč između Kavalirsa i Denver Nagetsa.

ETNO-NACIONALIZAM?! Nikola Jokić pozira sa decom iz KUD “Morava” iz Klivlenda

Kako su brojni Srbi tom prilikom podigli tri prsta, a u pozadini se, među standardnim trobojkama, našla i jedna sa natpisom “Republika Srpska”, korisnik Tvitera pod nadimkom Piri-Beg Reis je NBA ligi, ali i Jokićevom klubu, poručio sledeće:

“Da li to Denver Nagetsi ohrabruju srpski etno-nacionalizam? Isti onaj koji je počinio genocid svuda po Bosni, Kosovu i Hrvatskoj. NBA ligo, da li ti ovo dozvoljavaš na svojim događajima?”, upitao se on.

Reč je o istoj osobi koja često raspiruje mržnju putem socijalnih mreža, pogotovo u smeru ka Srbiji.

SERBIAN HERITAGE NIGHT AT CLEVELAND CAVALIERS GAME VS DENVER NUGGETS WITH MORAVA FOLKLORE GROUP PRE GAME

Geplaatst door Mickey Gradojevich op Zaterdag 7 maart 2020

Ipak, nekome je, očigledno, zasmetalo što je Jokić sa sunarodnicima pozirao za zajedničku fotografiju u Klivlendu, gde je ispred svih njih stajao natpis “Ne damo svetinje”, u znak podrške narodu koji se u Crnoj Gori ne miri sa novim, spornim Zakonom o veroispovesti. To je, dan ranije, javno uradio i Novak Đoković, poslavši poruku podrške bratskom narodu.

Izvor: Blic Foto: Youtube

Advertisement