Connect with us

Srbija

TUTIN NA VODI ZAPREPASTIO SRBIJU: Izgradili ogromnu zgradu direktno iznad reke! (FOTO)

Published

on

Obilne padavine prethodnih dana su paralisale jug Srbije, reke su se u pojedinim mestima izlivale iz korita i plavile, bilo je i smtrnih slučajeva. A veliku pažnju javnosti privukla je zgrada u Tutinu jer je izgrađena tik iznad reke Vidrenja, praktično u samom koritu.

Ubrzo pošto se situacija sa poplavama primirila na društvenim mrežama osvanule su fotografije zgrade koja se nalazi tik do autobuske stanice u Tutinu, a izgrađena je bukvalno na reci, reka praktično protiče ispod zgrade!

Ono što je ljude revoltiralo je nakandano saznanje da je saglasnost i dozvolu za gradnju ove zgrade dalo javno preduzeće “Srbija vode”, kao i Opština Tutin pre gotovo deset godina.

Posle brojnih komentara na društvenim mrežama, oglasio se i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić.

-Ovaj objekat postoji devet godina i verovali ili ne tada im je izdata građevinska dozvola od strane opštine. To im nije bilo dovoljno pa su izgradili više, pa je sada zgrada bespravna – napisao je Goran Vesić na Tviteru.

Republička građevinska inspekcija ujutro šalje zahtev opštini Tutin da dostavi kompletnu dokumentaciju iz predmeta izdavanja građevinske dozvole, najavio je ministar.

-Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije pokrenuće upravno-pravni nadzor nad radom nadležnog organa opštine Tutin kako bi se preispitao postupak izdavanja građevinske dozvole za poslovni objekat na reci Vidrenjak – zaključio je.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Blic
Foto: Printscreen InstantStreetView.com

Advertisement