Chicago, IL
37°
Cloudy
7:01 am4:19 pm CST
Feels like: 36°F
Wind: 4mph WSW
Humidity: 69%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
36°F
36°F
36°F
36°F
34°F
TueWedThuFriSat
41°F / 30°F
41°F / 36°F
52°F / 45°F
57°F / 45°F
46°F / 32°F

Published 3 years ago

By admin

TURISTI OSTAVILI TONE SMEĆA: Velika vikend akcija čišćenja Uvca i Zlatara!

Кorona virus ove godine na planinu Zlatar u Uvačko jezero doveo je deset puta više posetilaca nego prethodnih. Na hiljade turista prošlo je ovim turističkim destinacijama, a mnogi od njih su iza sebe ostavili – smeće.

Neformalna grupa „Pčelice“. Čiji je ekološki projekat proglašen za najbolji na konkursu koji sprovodi UNICEF u Srbiji, ovog vikenda sprovešće akciju čišćenja ove dve lokacije. Ukoliko vremenske prilike dozvole, u subotu 17. oktobra čistiće se turistička zona na Zlataru, a u nedelju Uvačko jezero, a u akciji će učestvovati više od 60 volonetara, uglavnom mladih.

Uvac / Wikimedia Creative Commons / Sasapokimica

„Akcija je takmičarskog karaktera. Volonteri će biti podeljeni u timove, a tim koji sakupi najviše smeća pobeđuje i dobija vredne nagrade. Za sve učesnike obezbeđeni su hrana, osveženje i pokloni. Želimo da družeći se očistimo prirodu i doprinesemo lepšem izgledu našeg grada i njegove okoline“, kažu iz udruženja „Pčelice“.

Akciju čišćenja podržala je i Кancelarija za mlade u Novoj Varoši.

Ovce na ispaši na planini Zlatar / Wikimedia Creative Commons

Кonkurs za onlajn UPSHIFT radionicu na kom su „Pčelice“ učestvovale, organizovan je u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost“. Na njemu su mogli da učestvuju svi mladi iz Šumadije i Zapadne Srbije, starosti od 13 do 19 godina, koji žele da realizacijom svojih ideja doprinesu pozitivnim promenama u svom okruženju.

Izvor: RINA
Foto: Pixabay, Wikimedia Creative Commons

YOU MAY LIKE