Chicago, IL
73°
Sunny
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 13mph W
Humidity: 41%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 4
12 pm1 pm2 pm3 pm4 pm
75°F
75°F
72°F
68°F
63°F
MonTueWedThuFri
66°F / 50°F
66°F / 61°F
68°F / 52°F
59°F / 46°F
57°F / 43°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

TUGA U RADOMIROVOM DOMU: Albanka Line donela decu i sreću u seosku kuću, pa tragično preminula!

Bebin plač u udaljenom ariljskom selu Dobrača začuo se nakon pola veka, kada se za Radomira udala Line iz Albanije. Ovog vrednog i od teškog rada namučenog planinca u poznim godinama zadesila je velika sreća jer je dobio dvoje prekrasne dece, sina i kćerku.

Međutim, ovu porodicu sada je potresla strašna tragedija, jer je Line o kojoj je pričala čitava Srbija iznenada preminula, a dečica su ostala siročići. Bez majke je preteško, ali još teže je jer se nad krovom ove porodice osim tuge nadvila i nemaština.

“Suprugu sam video samo onda kad se udala za mene, ali sreća me je pogledala. Кad sam dobio decu suze radosnice lile su niz lice. Nikad nismo imali mnogo, ali smo prvo odvajali za decu, a za nas šta ostane. Sada nas je zadesila ova nesreća i ostali smo bez majke i supruge, stuba porodice”, kroz suze priča Radomir za agenciju RINA, koji je izgubio svog životnog saputnika.

Orunula kućica samo što se ne sruši uz Linu je bila dom, a sada izgleda jako tužno i još trošnije. Radomir radi najteže fizičke poslove, a sam vodi računa i o deci.

“Iako je bila druge vere, kulture i nacije, prešla je ogroman put kako bi upoznala svog životnog saputnika, kog očima u životu nije videla. Podarila mi je decu, sačuvala topli dom koji prokišnjava. Primila pravoslavlje i naučila srpski jezik. Proslavljala je slavu Svetog Luku, za koju je sve sama spremala”, priseća se ovaj Ariljac sa puno ljubavi svoje preminule supruge.

Naseljen daleko od civilizacije, samo ovaj samohrani otac zna koliko je teško kad se jedva sastavlja kraj sa krajem. Malo novaca iz nadnice i nešto od malina u polju Đokovićima je celogodišnji prihod.

POVEZANE TEME:

SVI JEDEMO ŠOPSKU SALATU, A EVO KO SU ŠOPI: Žive u Srbiji i Bugarskoj, slave slavu, a imaju i mit o svom poreklu!

ARNO GUJON ODUŠEVIO DIJASPORU: Srbi iz Čikaga se izjašnjavaju kao Srbi zbog kosovskog zaveta, KiM je nit koja nas sve povezuje!

SRBIJU NIKADA NIJE ŽELELA DA NAPUSTI, UŠLA U GINISOVU KNJIGU: Život Radojke Živković, naše najpoznatije harmonikašice!

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE