Chicago
73°
Clear
5:18 am8:18 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 2mph ESE
Humidity: 62%
Pressure: 29.99"Hg
UV index: 0
ThuFriSat
82/61°F
79/59°F
77/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

TUGA U PIROTU: Šestoro dece spava sa roditeljima u jednom krevetu, kuća u kojoj živi beba od mesec dana se ruši! (VIDEO)

Pirotska porodica Salić, sa šestoro dece, od kojih najmlađa beba – Krstan, ima tek mesec dana, živi u veoma teškim uslovima, u kući sklonoj padu, bez struje, vode, bez kupatila i mnogih drugih tekovina moderne civilizacije. Cela porodica spava u samo jednom krevetu!

Kako je za Pirotske vesti kazao Aleksandar Salić, koji sa svojih deset prstiju izdržava porodicu, njihov jedini izvor prihoda, osim socijalne pomoći, jeste posao sakupljača sekudarnih sirovina.

-Moj posao kreće noću, svake noći ja krećem da obilazim sve pirotske kafiće i kafane, u vreme kada se zatvaraju objekti, ja skupljam staklenu ambalažu, dovozim u dvorište, tu se flaše lome i dalje prodaju. Od skora mi pomaže i najstariji sin Emanuel, trenutno i njemu pravim prikolicu koja će se montirati na bicikli kako bi zajedno sakupljali flaše-kaže Aleksandar i dodaje da je posao koji radi veoma težak i zahtevan, zbog čega su mu se šake izdeformisale pa više ne može da ih sklopi.

Osim struje, koju nikad nisu ni imali u napuštenoj kući u koju su se uselili nemajući gde, Salići nemaju ni vodu, što je možda još veći problem, s obzirom da imaju mnogo dece, ali i jednomesečnu bebu.

-Svakoga dana doteram motorom od 200 do 300 litara vode. Na Guševici točim vodu i donosim, i leti i zimi, i na plus 40 i na minus 20-kaže Aleksandar i dodaje da mu je žao što njegova deca nemaju ni približne uslove za odrastanje poput njihovih vršnjaka.

-Teška nam je sudbina, ali mi ne kukamo i ne molimo, sa svi komšijama smo u odličnim odnosima, pomažemo mi njima, pomažu i oni nama, ko koliko može. Žao mi je što nemamo makar televizor, da deca mogu da gledaju dečje programe, ali šta je tu je.

Aleksandrov najstariji sin Emanuel, koji uveliko pomaže ocu, ima 14 godina, Bobi – 12, Aleksandra 9, Kristina 7, Petar tri i po i beba Krstan ima mesec dana.

-Borimo se i borićemo se kolko možemo, ali ja ne dopuštam da su gladni i žedni. Ja izlazim oko 1 noću, vraćam se sa flašama oko 5-6 ujutru, tada legnem da spavam. Onda najstariji sin Emanuel, sa suprugom Milunkom i sinom Bobijem, voze sve to na otpad da prodaju. Dvadeset godina nemamo TV, ni struju, ni vodu. Radimo pošteno, nikoga ne diramo, ne krademo, ništa.

Porodica Salić živi u Ulici Braće Daskalović broj 3, značila bi im bilo koja vrsta pomoći, u dečjoj garderobi, hrani, a jednomesečna beba koristi isključivo veštačko mleko Bebelac – Nutricia.

PROČITAJTE VIŠE:

TEŠKA SUDBINA SRPSKE PORODICE: Žive sa troje dece u nehumanim uslovima, bez struje i vode, a bore se i sa najtežom bolešću! (FOTO)

SRBI SE POGUBE KAD U GRČKOJ VIDE OVAJ SAOBRAĆAJNI ZNAK: U Srbiji znači nešto drugo, a može da vas košta 40 evra! (FOTO)

ZA DOBRE ČVARKE, PRAVAC STOKHOLM: Omiljeni srpski specijalitet jeftiniji u Švedskoj nego u Srbiji? (FOTO)

Izvor: Blic
Foto: Printscreen Youtube/Pirotske vesti

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)