Chicago, IL
70°
Fair
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 10mph NNE
Humidity: 44%
Pressure: 29.99"Hg
UV index: 5
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
68°F
66°F
64°F
63°F
61°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
84°F / 64°F
75°F / 57°F
77°F / 57°F
70°F / 59°F

Published 4 years ago

By Sanja Ilić

TUGA U LOS ANĐELESU: Prvi tinejdžer (17) žrtva korone u SAD, odbili da ga leče jer nije imao zdravstveno osiguranje (VIDEO)

Medicinsko osoblje je dečaku reklo da ode u lokalnu javnu bolnicu, ali dok je stigao tamo, već je bilo kasno

Dečko od 17 godina, za koga se veruje da je prvi tinejdžer koji je u SAD umro od posledica koronaviusa, odbijen je za lečenje u kalifornijskoj bolnici jer nije imao zdravstveno osiguranje.

Ovo je izjavio gradonačelnik grada Laknkaster u Kaliforniji, R. Reks Paris i u video u kojem je potvrdio njegovu smrt i upozorio stanovnike da ozbiljno shvate globalnu pandemiju i primene mere samoizolacije i socijalne distance.

„U petak je bio zdrav, a do srede je već umro. Pre toga se družio s prijateljima”, istakao je gradonačelnik.

Takođe je dodao da dečak nije imao osiguranje, pa ga zato nisu lečili kada je stigao u urgentni centar. Medicinsko osoblje je dečaku reklo da ode u lokalnu javnu bolnicu, ali dok je stigao tamo, već je bilo kasno.

„Kada dete dođe u respiratornu nevolju, stabilizujete ga i pružate pomoć. Ne tražite osiguranje“, rekao je Paris i dodao da misli da tinejdžer nije imao neke druge zdravstvene probleme.

„Na putu za bolnicu dečak je imao srčani zastoj. Iako su ga oživljavali, kada je stigao do bolnice, već je bilo kasno”, rekao je Paris.

Ime kliničkog centra nije saopšteno

Podsetimo, SAD su juče zabeležile nagli porast obolelih od koronavirusa. Oni su sada na prvom mestu u svetu sa 85.762 obolelih.

IZVOR: Gizmodo FOTO:

YOU MAY LIKE