Chicago, IL
63°
Clear
5:26 am8:07 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 0mph NNW
Humidity: 73%
Pressure: 29.84"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
64°F
66°F
68°F
72°F
75°F
SunMonTueWedThu
68°F / 57°F
82°F / 63°F
81°F / 61°F
72°F / 55°F
75°F / 57°F

Published 2 years ago

By admin

TRILER U AMERICI: Ugledni novinar progovorio o umešanosti SAD u Ukrajini, pa nestao nakon racije FBI! (FOTO)

Džejms Gordon Mik, ugledni 52-godišnji istraživački novinar ABC News-a, poznat po pričama o nacionalnoj bezbednosti i terorizmu visokog profila, navodno je nestao je pošto je FBI navodno zaplenio poverljive informacije sa njegovog laptopa tokom racije u njegovoj kući u Virdžiniji, navodi u opširnom tekstu američki magazin Rolling Stone.

Mik nije viđen u javnosti otkako su teško naoružani federalni agenti upali u njegov stan u Arlingtonu u aprilu ove godine.

Ono što međutim izaziva veliku sumnju je činjenica što je FBI izvršio raciju samo dan pošto je Mik na Tviteru prokomentarisao ojbavu penzionisanog oficira CIA, koji je napisao da je ukrajinski građanski rat 2014-2022 bio osmogodišnji „laboratorijski eksperiment“ na ruskoj vojsci, radi proučavanje njene “taktike, tehnike i procedura”, i dodao da su američki obaveštajci i stručnjaci za „nekonvencionalno ratovanje“ „naučili tonu s….“

Prema Rolling Stone-u, federalni agenti su izvršili munjevitu raciju na njegovu kuću na poslednjem spratu šestospratnog stambenog kompleksa Siena Park koja je trajala oko 10 minuta. Časopis je citirao “izvore koji su upoznati sa ovim pitanjem” koji su rekli da su federalni agenti pronašli poverljive informacije na Mikovom laptop računaru.

Agenti su izvršavali nalog za pretres koji je odobrio federalni sudija za prekršaje u istočnom okružnom sudu Virdžinije.

Od racije, Meekove komšije ga nisu videle, preneo je Rolling Stone. Svedoci su takođe rekli magazinu da se čini da je njegov stan prazan.

Mikov tvit o situaciji u Ukrajini bio je prilično oskudan, ali je on ranije 4. marta otkrio da je američka 10. grupa specijalnih snaga sa sedištem u Nemačkoj „provela deceniju gotovo isključivo obučavajući ukrajinske snage za specijalne operacije u nekonvencionalnom ratu. Oni vide kako se ta taktika veoma efikasno koristi protiv ruskog medveda, napisao je Mik.

https://twitter.com/P38GAL/status/1583611538631716865

Ne pričaj priče

Zanimljivo je da je bilo potrebno šest meseci da bilo ko javno podigne uzbunu zbog Mikovog nestanka i postavi pitanje gde se on nalazi. On je ranije je objavljivao priče o sprečenim terorističkim napadima i zataškavanjima vojske oko smrti četiri Zelene beretke od strane ISIS-a 2017. i slučajne smrti od prijateljske vatre američkog vojnika Džejmsa Šereta II 2008. Ovo razotkrivanje je dovelo do Mikovog sastanka sa tadašnjim predsednikom Barakom Obamom.

Za dobijanje takvih informacija bilo bi potrebno održavati bliske kontakte na visokom nivou unutar vašingtonskog aparata za nacionalnu bezbednost – a postoje jasni pokazatelji da bi i sam Mik mogao imati iskustva u toj sferi, piše o ovom slučaju RT.

On je takođe ranije služio kao viši savetnik za borbu protiv terorizma i istražitelj u Komitetu za unutrašnju bezbednost Predstavničkog doma. Intervjui Rollng Stona sa Mikovim kolegama iz ABC-a ukazuju na to da je u različitim vremenima bio u bliskoj vezi sa vojnim i obaveštajnim profesionalcima.

Nepoznato je kakve je informacije on mogao da poseduje da li je njih američka vlada htela da sakrije. Naravno, sasvim je zamislivo da bi neko želeo da Mik na neki način treba da bude ućutkan.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen YouTube Inside Edition, Twitter @2MyQuietPlace

YOU MAY LIKE