Chicago, IL
54°
Clear
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 54°F
Wind: 5mph S
Humidity: 83%
Pressure: 29.92"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
54°F
55°F
57°F
59°F
63°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 1 year ago

By admin

TRI ZLATNE MEDALJE ZA SRBIJU: Emilija Antanasijević oduvala konkurenciju na EP!

Karatistkinja Crvene zvezde prva zvezda Evropskog prvenstva u Riminiju.

Prvenstvo Evrope za tradicionalni karate za 2022. godinu održano je u Riminiju u Italiji. Zvezdini takmičari su postigli sjajne rezultate i osvojili pregršt medalja.

Emilija Antanasijević je osvojila tri prva mesta i zlatne medalje u omladinskoj konkurenciji (do 20 godina) i to: kate sport, kate za tradicionalni karate i kate ekipno za seniorke. Dunja Đurić je osvojila 1. mesto u borbama u konkurenciji mlađih pionirki. Pionir Vukašin Živković je osvojio 3. mesto i bronzanu medalju u katama ekipno.

Zvezdin juniorski tim (do 18 godina) u borbama je osvojio 3. mesto u sastavu: Mihailo Šmit, Andrej Stanić i Andrija Miletić. Zvezdin juniorski tim u katama je osvojio takođe 3. mesto i bronzano odličje u sastavu: Mihailo Šmit, Andrej Stanić i Aljoša Petrović. Mlađa pionirka Lelica Petrović je u katama osvojila 1. mesto i zlatnu medalju.

U seniorskoj konkurenciji Nenad Đuričić je proglašen za najboljeg takmičara Prvenstva Evrope pošto je osvojio ukupno 5 medalja i to četiri srebra (fukugo, fudokan sport, kobudo i borbe ekipno) i jednu bronzu u katama.

Juniori Boris Živković i Rastko Matijašević su osvojili ekipno 1. mesto u katama za Ikaido karate (para karate).

Trener Crvene zvezde Igor Gajić dobio je priznanje za najboljeg trenera Evrope, kao i za najboljeg sudiju Evropskog prvenstva u Riminiju.

Izvor: Republika Foto: Printscreen / Instagram @emilijaa.an

YOU MAY LIKE