Chicago, IL
30°
Sunny
6:33 am5:34 pm CST
Feels like: 21°F
Wind: 10mph SSE
Humidity: 61%
Pressure: 30.05"Hg
UV index: 0
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
30°F
30°F
32°F
32°F
32°F
SunMonTueWedThu
55°F / 37°F
63°F / 52°F
64°F / 37°F
41°F / 21°F
43°F / 30°F

Published 1 year ago

By admin

TRI MEDALJE ZA SRPSKE UČENIKE: Veliki uspeh naše ekipe na balkanskoj informatičkoj olimpijadi!

Na Juniorskoj balkanskoj informatičkoj olimpijadi u gradu Dorohoj u Rumuniji učenici iz Srbije osvojili su tri medelje i jednu pohvalu, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Učenik prvog razreda Matematičke gimnazije u Beogradu Vojislav Andrić osvojio je srebrnu medalju, a učenik osmog razreda Osnovne škole „Banović Strahinja“ u Beogradu Konstantin Pašić dobio je pohvalu.

Učenik osmog razreda Osnovne škole „Anta Bogićević“ u Loznici Jovan Kulezić i učenik osmog razreda Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu Stefan Šebez osvojili su bronzane medalje.

Rukovodioci ekipe bile su Marija Tasić sa Pedagoškog fakulteta u Vranju i Jelena Matejić sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Juniorska balkanska olimpijada održana je od 29. avgusta do 3. septembra, a učestvovalo je 47 takmičara iz 12 zemalja, objavio je Društvo matičara Srbije na svom sajtu.

Četvoročlana ekipa Srbije odabrana je na osnovu niza takmičenja ovogodišnjeg ciklusa u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Navedeno je i da je Andrić upisao drugi razred, a Kulezić i Šebek prvi razred Matematičke gimnazije u Beogradu dok Pašić sada pohađa prvi razred Računarske gimnazije u Beogradu.

Izvor: Društvo matematičara Srbije Foto: Društvo matematičara Srbije

YOU MAY LIKE