Chicago
39°
Clear
6:51 am7:03 pm CDT
Feels like: 32°F
Wind: 14mph SSW
Humidity: 55%
Pressure: 30.15"Hg
UV index: 0
WedThuFri
52/39°F
45/36°F
39/36°F

Published 4 days ago

By Serbian Times

TRAMP FAVORIT PRED STRANAČKE IZBORE: Bivši predsednik sve popularniji, ubedljivo pretekao DeSantisa!

Tramp ima 46%, DeSantis 32% u novoj nacionalnoj anketi, daleko ispred svih ostalih u rastućim predsedničkim predsedničkim izborima GOP 2024.

Bivši predsednik Donald Tramp ima prednost od 14 poena u odnosu na potencijalnog rivala republikanaca za predsedničku nominaciju 2024, guvernera Floride Rona DeSantisa, prema novoj anketi u ranoj fazi trke za Belu kuću.

Nacionalna anketa Univerziteta Kuinnipiac takođe ukazuje na to da predsednik Bajden ima četiri boda prednosti u odnosu na Trampa i jedan bod prednosti u odnosu na DeSantisa u hipotetičkim mečevima na opštim izborima 2024.

Tramp ima 46 odsto podrške među republikancima i glasačima orijentisanim na GOP koji su ispitani u anketi, koja je sprovedena od 9. do 13. marta, sa DeSantisom sa 32 odsto. Istraživanje pokazuje da je Tramp proširio prednost u odnosu na DeSantisa. U februarskoj anketi Univerziteta Kuinnipiac, bivši predsednik je nadmašio guvernera Floride sa 42%-36%.

Tramp je postao prvi veliki republikanac koji je proglasio svoju kandidaturu kada je sredinom novembra pokrenuo svoju treću uzastopnu kampanju za Belu kuću, ubrzo posle izbora na sredini mandata 2022. DeSantis, iako se očekuje da će se kandidovati, nije najavio da li hoće.

„DeSantis bi mogao biti tema u razgovoru GOP-a, ali, za sada, Tramp ne vidi nikakvu eroziju i, u stvari, uživa prednost u predizborima republikanaca“, rekao je analitičar ankete Univerziteta Kvinipiak Tim Maloj.

Više od dve godine nakon što je napustio Belu kuću posle svog poraza na izborima 2020. od Bajdena, Tramp je i dalje najpopularniji i najuticajniji političar u Republikanskoj stranci. Ranije ovog meseca, Tramp je još jednom velikom većinom pobedio u anketi na Konzervativnoj političkoj akcionoj konferenciji (CPAC). Najveći godišnji skup konzervativnih lidera i aktivista postao je Trampfest od izbora bivšeg predsednika 2016.

Međutim, Tramp je dobio dosta kritika zbog svog uticaja na slabe performanse GOP-a na poluizboru, dobio je neke nepovoljne kritike nakon pokretanja kampanje sredinom novembra u njegovom klubu Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi, i suočio se sa kritikama zbog kontroverznih komentari i radnje u protekla dva meseca.

Odvojeno, čini se da se pravni nadzor fokusiran na Trampa intenzivira, a moguće optužnice u narednim nedeljama mogle bi ga učiniti prvim bivšim predsednikom u američkoj istoriji koji će se suočiti sa krivičnim prijavama.

DeSantis je video svoju popularnost među konzervativcima širom zemlje tokom poslednje tri godine zbog njegovog snažnog odbijanja od ograničenja pandemije koronavirusa i njegovih agresivnih akcija kao kulturnog ratnika koji je jurio za medije, korporacije i sindikate nastavnika. Guverner je u novembru postigao ubedljivu pobedu od 19 poena na reizboru gubernatora, a u nedavnim govorima je istakao da njegove političke pobede na Floridi mogu poslužiti kao putokaz za celu naciju.

Izvori u široj DeSantisovoj orbiti rekli su da će svako pokretanje predsedničke kampanje doći u kasno proleće ili rano leto, nakon završetka aktuelne zakonodavne sednice. Međutim, guvernerov najnoviji itinerar putovanja u države Ajove i Nevade sa ranim glasanjem i putovanje sledećeg meseca u Nju Hempšir izazivaju sve više spekulacija o sve verovatnijem izlasku iz Bele kuće.

Guverner takođe putuje širom zemlje, naglašavajući svoj „nacrt Floride“ i promovišući svoje nedavno objavljene memoare „Hrabrost biti slobodan“.

Prema novoj anketi Kuinnipiac, bivša guvernerka Južne Karoline u dva mandata i ambasadorka Ujedinjenih nacija Niki Hejli ima podršku od 5 odsto. Hejli je pokrenula svoju predsedničku kampanju prošlog meseca. Bivši potpredsednik Majk Pens, koji se kreće ka mogućem lansiranju 2024. na proleće, ima podršku od 3%. Nijedan drugi potencijalni ili stvarni kandidat koji se pominje u anketi ne prelazi 2%.

U proseku svih najnovijih nacionalnih istraživanja u trci za predsedničke nominacije GOP-a koje je sastavila Real Clear Politics, Tramp ima podršku od 44%, DeSantis sa 28%, Hejli i Pens po 6% i svi ostali u rastućem polju kandidata. na 2% ili manje.

Posmatrajući predsedničke izbore u novembru 2024., anketa Kuinnipiac pokazuje da je Bajden nadmašio Trampa sa 49% -45% među svim registrovanim glasačima u potencijalnom revanšu izbora 2020. Prema istraživanju, predsednik nadmašuje DeSantisa 47%-46% u mogućem meču na opštim izborima, što je sasvim u granicama greške ankete. Bajden je više puta rekao da namerava da se kandiduje za drugi mandat u Beloj kući, ali nije dao zvaničnu najavu kampanje.

PROČITAJTE VIŠE:

POSLE JEVREJA, UDARILA NA TRAMPA I CIGANE: Vupi Goldberg se izvinila zbog sporne reči izgovorene u TV emisiji (VIDEO)

TRAMP OBJAVLJUJE KNJIGU: Preko 150 pisama uticajnih ljudi ugledaće svetlost dana!

DONALD TRAMP: Bajden nas sistematski gura u treći svetski rat!

Izvor: Fox news
Foto: Wikipedia

YOU MAY LIKE

DŽEJ LO DOLAZI U BEOGRAD! Pevačica doleće privatnim avionom na proslavu srpskog milionera, dobiće 200.000 evra za dva sata!
MLADI NIŠLIJA POGINUO U AMERICI: Izgubio život u udesu, prijatelji prikupljaju novac da vrate telo u Srbiju! (FOTO)
“OD MENE STE HTELI DA SAVIJEM KIČMU, PRED MUŽEM PITU”: Ko je devojka koja je optužila Ramba Amadeusa za zlostavljanje!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)
PUSTINJSKI SRBI ČUVAJU VERU PREDAKA: A sve više Amerikanaca prima pravoslavlje u crkvi Svetog Save u Finiksu (VIDEO)
KO NE SLUŠA TIFU, SLUŠAĆE OLUJU: Bijelo dugme održalo koncert za pamćenje u Čikagu, pevali i oni koji ne govore srpski
“SAMO SKINI TO, MOLIM TE”: Milioner putnici u avionu ponudio 100.000$, pod jednim uslovom!
EKONOMSKI KOLAPS STIŽE U EVROPU: Sunovrat velike švajcarske banke izazvao paniku, preti nova kriza!