Connect with us

aktuelno

TRAMP ODBIO DA POTPIŠE PAKET POMOĆI: Dali ste novac ribama i strancima, svima sem Amerikancima, tražim da ček bude 2.000$! (VIDEO)

Published

on

Predsednik Donald Tramp se kasno večeras (utorak) odbio da potpiše Zakon o novom paketu pomoći koji je dobio od Kongresa, poručivši im da mu pošalju zakon koji Amerikancima daje znatno više novca.

„Tokom leta, demokrate su surovo blokirale Zakone o pomoći za COVID, u nastojanju da unaprede svoju krajnju levičarsku agendu i utiču na izbore“, započeo je Tramp. „Tada je, pre nekoliko meseci, Kongres započeo pregovore o novom paketu kako bi američki narod hitno dobio pomoć. Trajalo je zauvek. Međutim, Zakon koji su poslali na moj sto mnogo se razlikuje od predviđenog.“

„Na primer, na više od 5.000 stranica ovog zakona, koje niko u Kongresu nije pročitao zbog njegove dužine i složenosti, i koji se zove Zakon za pomoć usled COVID-a, nema praktično nikakve veze sa COVID-om.“

Tramp je rekao da je velika suma novca u Zakonu predviđena za strane države i ilegalni imigranti u SAD-u, a Tramp je takođe istakao i druge slučajeve „rasipne potrošnje“ koja je bila uključena u Zakon.

Paket od 900 milijardi dolara poreskih obveznika pruža samo po 600 dolara olakšica Amerikancima, malo novca se daje malim preduzećima, a posebno restoranima, čiji vlasnici teško stradaju“. „Kongres je pronašao puno novca za strane zemlje, lobiste i posebne interese, a američkom narodu kome je potreban poslao najniži minimum. Nisu oni krivi za pandemiju, kriva je Kina, a ne oni.”

A onda je Tramp krenuo da nabraja…

„Ovaj Zakon sadrži 85,5 miliona dolara za pomoć Kambodži; 134 miliona dolara za Burmu; 1,3 milijarde dolara za Egipat i egipatsku vojsku koja će kupiti gotovo isključivo rusku vojnu opremu; 25 miliona dolara za demokratiju i rodne programe u Pakistanu; 505 miliona dolara za Belize, Kostariku, El Salvador, Gvatemalu, Honduras, Nikaragvu i Panamu; 40 miliona dolara za Kenedi Center u Vašingtonu, koji nije ni otvoren za poslovanje; Milijardu dolara za Smitsonian; i dodatnih 154 miliona dolara za Nacionalnu galeriju umetnosti; 7 miliona dolara za upravljanje grebenima; 25 miliona dolara za borbu protiv azijskih šarana; 2,5 miliona dolara za brojanje ribe “Amber Jack u Meksičkom zalivu, odredba za promociju uzgajanja ribe u saveznim mrijestilištima; 3 miliona dolara za tehnologiju proizvodnje živine; 2 miliona dolara za istraživanje uticaja srušenih stabala; 566 miliona dolara za građevinske projekte u FBI“, rekao je Tramp.

„Račun takođe omogućava podsticaj za članove porodica ilegalnih emigranata, omogućavajući im da dobiju do 1.800 dolara po čoveku. Ovo je mnogo više nego što se Amerikancima daje “. „Uprkos svoj ovoj rasipnoj potrošnji, paket od 900 milijardi dolara poreskih obveznika pruža samo po 600 dolara olakšica Amerikancima, malo novca se daje malim preduzećima, a posebno restoranima, čiji vlasnici teško stradaju“. „Kongres je pronašao puno novca za strane zemlje, lobiste i posebne interese, a američkom narodu kome je potreban poslao najniži minimum. Nisu oni krivi za pandemiju, kriva je Kina, a ne oni.”, poručio je Tramp i dodao:

„Tražim od Kongresa da izmeni ovaj zakon i poveća smešno niskih 600 na 2.000 ili 4.000 dolara za par“, nastavio je Tramp. „Takođe tražim od Kongresa da se odmah reši rasipničkih i nepotrebnih stavki ovog Zakona i da mi pošalje drugi, odgovarajući, inače će sledeća administracija morati da dostavi paket pomoći za COVID.“

Ovde možete pogledati ceo gocor predsednika Donalda Trampa…

Izvor: Daily Wire Foto: Promo official

Advertisement