Connect with us

Amerika

GIST SE LOŽI NA SRPSKU PUŠKU: Bivša zvezda NBA i Evrolige kupila “Zastavin” kalašnjikov!

Published

on

Jedini strani košarkaš koji je u karijeri igrao za oba srpska velikana, Partizan i Crvenu zvezdu, Amerikanac Džejms Gist, još jednom je dokazao koliko je privržen Srbiji.

Na svom profilu na Instagramu, koji se ne zove slučajno “gistovic15” nekadašnji krilni centar Univerziteta Merilend i San Antonio Sparsa je objavio fotografiju puške koju je kupio u Americi, gde trenutno odmara čekajući novi angažman, a koju je slikao na zadnjem sedištu svog “maseratija”.

Puška kojom se Gist pohvalio pratiocima uz reči “Safety first” (Bezbednost na prvom mestu) proizvedena je u kragujevačkoj “zastavi”, a kako Serbian Times saznaje radi se o poluautomatskom modelu Z-PAP, popularnoj verziji “kalašnjikova”.

Ameriku proteklih meseci potresaju krize i nemiri, ulice su postale nesigurna mesta usled porasta kriminala, pa je Gist očigledno odlučio da zaštiti sebe i svoju porodicu i iskoristi prava koja mu daje Drugi amandman američkog Ustava.

Srpski proizvođač oružja poslednjih se godina sa velikim uspehom probija na američko tržište preko kompanije ”Zastava Arms USA”, čiji je ovogodišnji nastup na najvećem sajmu naoružanja “Shot Show” u Las Vegasu bio veoma primećen, o čemu je ovaj portal izveštavao sa lica mesta.

Gistov gest su juče primetili i ljudi iz “Zastava Arms USA”, pa su na svom Instagram profilu objavili njegovu fotografiju i sledeći tekst:

“Velika je čast za “Zastava Arms USA” da vidi bivšeg igrača San Antonio Spursa i aktuelnu košarkašku zvezdu Evrolige Džejmsa Gista kako postuje naš ZPAP na svom Instagramu. Nije baš uobičajeno da košarkaši javno izraze podršku Drugom amandmanu, ali Džejms je sin oficira američkog vojnog vazduhoplovstva, tako da jabuka ne pada daleko od drveta.

Ogromno hvala Džejmsu što veruje da će mu “Zastava” pomoći u zaštiti njegove porodice i najmilijih.”

Inače, košarkaš je rođen u Turskoj, gde mu je otac bio na službi u američkoj bazi u Indžirliku.

Srbi koji prate Gista na društvenim mrežama su prepoznali šta je kupio, pa su u komentarima izrazili svoje odobravanje i podršku

Tokom karijere, Gist je igrao za klubove u Italiji, Srbiji, Rusiji, Grčkoj, a njegov poslednji klub bila je beogradska Crvenu zvezdu. Od kako je protekla sezona prekinuta, Gist je još uvek bez angažmana.

Piše: Antonije Kovačević Foto: Instagram/Facebook/Zastava Arms USA /KK Crvena zvezda /

Advertisement