Chicago
64°
Cloudy
6:43 am6:39 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 10mph ESE
Humidity: 90%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 2
ThuFriSat
68/61°F
70/61°F
77/63°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

TRAGEDIJE KOJE PAMTIMO: Na današnji dan Dragan i Nikola zavili su Srbiju u crno, u dva masakra ubijeno je 16 ljudi!

Na današnji dan u Srbiji dogodila su se dva masakra, dva masovna ubistva, u Leskovcu i Jabukovcu, po kojima će 27. jul zauvek biti upamćen kao “krvavi” datum.

Dragan Čedić, tada 32-godišnji “žestoki momak” iz Leskovca 2002. godine hicima iz automatske puške ubio je 7 osoba, a ranio četiri. Pet godina kasnije, Nikola Radisaljević ubio je 9 osoba u Jabukovcu, a dvoje ranio.

Čedić je u krvavi pohod u Leskovcu krenuo razočaran u bivšu suprugu, koja ga je godinu dana ranije ostavila, a zatim podnela zahtev za razvod. Za samo 25 minuta, od 23.55 do 00.20 sati, Čedić je na tri lokacije ubio suprugu Biljanu (28), njene dve sestre Jelenu Zdravković (25) i Ivanu Kalčić (30), njenu tetku Biserku Ristić (48). Usmrtio je i Nenada Lukića (30), Jelenu Zlatković (29) i Bobana Zdravkovića (24), a teško ranio Slavoljuba Kržalića, Maju Bojković, Blagoja Ristića (51) i njegovog sina Đorđa Ristića (16).

Naoružan automatskom puškom kalibra 7,62, Čedić je posle zločina pobegao belim “vartburgom”. Policija, koja je iste noći krenula u potragu za njim, ubrzo je našla vozilo, ali Čediću nije bilo traga. Tek 40 dana kasnije, u šipražju u selu Donja Jajina, nađeno je Čedićevo telo, a obdukcijom je utvrđeno da je izvršio samoubistvo.

Nikola Radosavljević je 2007. u crno zavio šest kuća u rodnom Jabukovcu. Gastarbajter iz Austrije, Radosavljević je imao psihičke probleme i verovao je da je meta vlaške magije.

Tog 27. jula najpre je pretukao suprugu, a zatim skočio u bunar da se ubije. Iz bunara ga je izvukao komšija. Spasao mu je život, ali Radosavljeviću to nije bilo dovoljno. Izbezumljen je krenuo u ubilački pohod ka komšijskim kućama. Na tom putu, najpre je ubio Veljka Đorđevića (58), njegovog sina Dragana (22) i taštu Marinu Kutkurenović (75). Zatim je usmrtio još šest osoba, supružnike Draginju (55) i Branislava Borongića (57), Persu Banković (37), Branislava Badajevića (30), Srđana Bađikića (15) i Aniku Čokić (62). Teško je ranio Sinišu Bađikića (36) i Vanucu Badarević (70).

Radosavljević je uhapšen dan posle masakra, na seoskom groblju, posle neuspelog pokušaja samoubistva. I sada se nalazi u psihijatrijskoj ustanovi u Beogradu, buduću da mu je sud izrekao meru obaveznog lečenja u ustanovi zatvorenog tipa.

PROČITAJTE VIŠE:

PRINC FILIP PRVI PUT U HILANDARU: Naslednik srpske krune se pomolio za srpski narod, KiM i jedinstvo! (FOTO, VIDEO)

JOŠ MALO PA – SERB FEST! Organizatori spremili brojna iznenađenja, od 11-13.avgusta čeka Vas puno muzike i hrane, uživaće i deca i odrasli!

400 GODINA BILA SKRIVENA: Neverovatne činjenice o fresci Belog Anđela iz Mileševe koje verovatno niste znali!

Izvor: Telegraf
Foto: MUP Srbije/ Pixabay

YOU MAY LIKE