Connect with us

Dijaspora

TRAGEDIJA U AMERICI: Jedan Srbin (34) poginuo u nesreći broda, petoro povređeno, jedan u teškom stanju (VIDEO)

Published

on

Srbin Miloš Marjanović (34) poginuo je juče u tragičnoj nesreći motornog broda na reci Meramek u blizini gradića Fentona, američka država Mizuri.

Do nesreće je došlo nakon što se brod, u kome je pored Marjanovića bilo još pet srpskih državljana sa prebivalištem u regionu Čikaga, zakucao u kamenje u plitkom delu reke. Marjanović je na mestu poginuo od posledica udarca.

Ostali putnici prebačeni su sa mesta nesreće u bolnicu. Dvoje je u međuvremenu pušteno, a troje zadržano, od kojih se jedan srpski imigrant nalazi u Odelenju intenzivne nege, u veoma teškom stanju.

Miloš Marjanović, rodom iz Leskovca, živeo je u čikaškom predgrađu Brukfild, gde je radio u jednoj radionici za popravku kamiona. Prema saznanjima Serbian Timesa, u Čikagu živi i Marjanovićev rođeni brat, koji je pozvan da preuzme telo. Među preostalim putnicima broda nalaze se još dvojica mladića iz Leskovca, po jedan iz Niša i Beograda, te devojka iz Vrnjačke Banje.

TUŽNA SUDBINA: Miloš Marjanović došao je u Ameriku u potrazi za boljim životom

“Putnici sa broda su brzo vozili rekom u mraku, udarili su o kamenje u plitkom delu, nakon čega su odleteli sa plovila”, izjavio je šef vatrogasnog bataljona Bil Modrošić.

Serbian Times će nastaviti da prati ovaj slučaj, a prema našim saznanjima uskoro će biti organizovana i akcija prikupljanja pomoći za porodicu stradalog Marjanovića, kao i mladića koji je teško povređen u nesreći.

Piše: Antonije Kovačević / Fox 2 Foto: Facebook / Fox 2

Advertisement