Chicago
32°
Fair
6:39 am7:11 pm CDT
Feels like: 32°F
Wind: 2mph NW
Humidity: 76%
Pressure: 30.29"Hg
UV index: 0
WedThuFri
37/27°F
48/45°F
61/36°F

Published 6 months ago

By admin

TINEJDŽERKA UBILA SVOG SILOVATELJA: Primorana da plati 150.000 dolara njegovoj porodici!

Tinejdžerka iz Ajove, koja je ubila svog silovatelja, osuđena je na pet godina uslovne kazne i naređeno joj je da porodici ubijenog plati odštetu od 150.000 dolara. Sudija je obrazložio takvu odluku zakonima u Ajovi, koji nalažu da se porodici žrtve isplati novčana odšteta.

Pajper Luis, stara 17 godina, bila je optužena za prvostepeno ubistvo, a 2020. je priznala krivicu za ubistvo iz nehata, pošto je izbola nožem Zakarija Bruksa koji je silovao.

Ubistvo se desilo kada je Luis imala 15 godina, u jednom stanu u De Mojnu. U optužnici se navodi da je ona pobegla od majke koja je zlostavljala i da je spavala na ulici, te da je pokupio jedan mladić i počeo da je prodaje drugim ljudima za seks.

Luis je tvrdila da je Bruks bio jedan od muškaraca koji je više puta silovao. Navela je da je imala seksualni odnos sa njim pod pretnjom nožem, i da je, kada je silovao u svom stanu, zgrabila nož i izbola ga.

Policija i tužilaštvo nisu osporili da je Pajper Luis silovana i da je njome trgovano, ali tvrde da je Bruks spavao kada ga je ubila i da u tom trenutku nije predstavljao neposrednu opasnost za nju.

Tužioci su takođe tvrdili da je Luis sebe predstavljala samo kao žrtvu i da nije priznala odgovornost za ubistvo Bruksa i za to što je “njegovu decu ostavila bez oca”.

Karl Šiling, iz Organizacije za pomoć žrtvama, kaže da u Ajovi još nije usvojen zakon koji pruža bolju zaštitu žrtvama trgovine ljudima, i da je ostao zaglavljen u državnom Senatu.

Ajova daje određeni stepen pravne zaštite žrtvama krivičnih dela koje i same počine krivično delo, ako im preti neposredna opasnost.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Glas Amerike
Foto: Printscreen YouTube / WHO13

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
SRPKINJA ODUŠEVILA VAŠINGTON: Biljana je otpevala "Ovo je Srbija" tokom NBA meča i opčinila publiku! (VIDEO)
SRPSKO KOLO VODILO JOKIĆA DO POBEDE: Na tribinama u Vašingtonu srpske zastave, na terenu deca u nošnjama (VIDEO)
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!
SVI SE PLAŠE SRPSKE "DANCING LADY": Misteriozna Beograđanka koja igra u narodnoj nošnji postala svetski fenomen!(VIDEO)
EKSKLUZIVNO, MAJA VOLK: Kako sam pobedila rak i kojom sam hranom produžila karijeru Novaku Đokoviću! (VIDEO)