Connect with us

aktuelno

TENZIJE NA VRHUNCU: U Kijevu policijski čas, Hersonska oblast pod ruskom kontrolom!

Published

on

Punih dvadeset dana traje specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini. Žrtava i izbeglica je sve više, kao i granatiranih gradova Ukrajini.

Četvrta runda pregovora između Rusije i Ukrajine održana je juče putem video konferencije.

Nakon razgovora ukrajinski pregovarač Mihail Podoljak rekao je da je napravljena tehnička pauza, a pregovori će se nastaviti danas.

Ruska vojska ima kontrolu nad nuklearnim elektranama Zaporožje i Černobilj, dok su snage DNR zaustavile isporuku oružja ukrajinskoj vojsci u Mariupolju.

Ukrajinske snage izvode masovni napad na Donjeck, saopštio je gradonačelnik tog grada Aleksej Kulemzin, prenosi Sputnjik.

On je pozvao sve građane da se sakriju u podrume ili skloništa kako bi se izbegle civilne žrtve.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski poslao je u ponedeljak uveče parlamentu zakon u kojem traži da se produži ratno stanje za još 30 dana, počev od 24. marta, saopšteno je na sajtu predsednika ove zemlje.

Takođe policijski čas biće uveden 15. marta od devet uveče po moskovskom vremenu (sedam uveče po srednjoevropskom) do 17. marta do osam sati ujutru po moskovskom vremenu (šest ujutru po srednjoevropskom), prenosi Sputnjik.

“Zabranjeno je kretanje po gradu bez posebne dozvole, osim odlaska u skloništa”, poručio je Kličko, prenosi agencija Rojters.

Izvor: B92 Foto: Pexels

Advertisement