Chicago, IL
52°
Partly Cloudy
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 46°F
Wind: 10mph N
Humidity: 53%
Pressure: 29.74"Hg
UV index: 3
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
52°F
52°F
50°F
48°F
48°F
FriSatSunMonTue
45°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
59°F / 50°F
63°F / 46°F

Published 3 years ago

By Antonije Kovačević

TARA JE NAJMLAĐA I NAJBOLJA! Srpska dizajnerka osvojila posebnu nagradu na nedelji mode u Frankfurtu

Dizajnerka Tara Katarina Ćirković (14), na Frankfurtskoj nedelji mode osvojila je posebnu nagradu za talentovane modne dizajnere gde je premijerno prikazala kolekciju “Leptir – spasiti lepotu”.

Kolekcija (Butterfly – Save the Beauty) je istakla ne samo lepotu leptirova, već i problem njihovog nestajanja u celom svetu, navela je Aleksandra Kostadinović, majka mlade Beograđanke, koja je učestvovala i na Pariskoj nedelji mode, kao do sada najmlađi kreator.

Zato su mediji koji su izveštavali o nedelji mode i Tarinoj reviji, a među njima je bio i Bild, naveli da je kolekcija mlade dizajnerke bila više od modnog događaja – bila je poruka celom svetu da se podigne svest na potrebu očuvanja prirode i vrednosti koje su osnova ljudskog društva, kao što su dobrota, čistota duha i ljubav, istina.

SVE POHVALE ZA KOLEKCIJU MLADE SRPKINJE: Nemački mediji ističu talenat naše Tare

Hanemi Štic Krumer, osnivač nagrade “Frankfurt Stajl avards”, koju je mlada dizajnerka osvojila, Taru je izdvojila kao najveću nadu nove modne scene.

Tarina majka kaže da je njenoj ćerki posebnu pažnju ukazao i gradonačelnik Frankfurta Peter Fildman, koji je ocenio da je nova kolekcija mlade dizjanerke iz Srbije više od mode.

Predsednica Parlamenta Grada Frankfurta Hilimi Arslaner Galbasi naglasila je da je Tara Katarina dala primer da kultura može značajno da unapredi međudržavnu saradnju.

Kako je navela Galbasi, na taj način mogu se uspostaviti mostovi koji će doprineti budućoj kulturnoj ponudi na globalnoj sceni, jer Frankfurt kao multinacionalni grad veoma polaže na promociju međunarodne kulture.

PRILIKA ZA SRPSKU MODNU INDUSTRIJU: Nemačko tržište je ogromno

Frankfurtska nedelja mode bila je prilika da se pokaže potencijal modne i tekstilne industrije Srbije i naših kreativnih industrija.

Generalni konzul Branko Radovanović rekao je da je to bila prilika da razgovara sa čelnicima grada o saradnji Beograda i Frankfurta, pokrajine Hesen i Srbije uključujući i oblast mode, navodi se na sajtu Generalnog konzulata u Frankfurtu.

Više Tarinih radova i modela možete pogledati na njenoj Instagram stranici OVDE!

Izvor: Informer Foto: Youtube/Instagram

YOU MAY LIKE