Connect with us

Srbija

TAKO SE VOLI SVOJE SELO: Meštani se sami organizovali i očistili divlje deponije! (FOTO)

Published

on

Iako u opštini Topola postoji organizovano odvoženje smeća sa seoskog područja, u svakom selu postoji nekoliko divljih deponija. Nesavesni građani najčešće otpad odlažu pored potoka ili pored glavnog puta. Takva jedna divlja deponija nikla je na potezu Vićija između sela Belosavci i Кrćevac, a nekoliko ovdašnjih meštana nije sedelo skrštenih ruku već su se samoorganizovali i deponiju očistili.

„Otkad su u selima postavljene kante i kontejneri ima manje divljih deponija, ali ipak dešava se da se pojavi divlja deponija. Nas nekoliko iz sela odlučili smo da ne sedimo besposleni već da odvojimo par sati i sakupimo taj otpad. Uglavnom su tu bile plastične flaše i baloni pa smo pored skoro pune traktorske prikolice smeća sakupili i jedan balon plastičnih čepova“, rekao je za RINU jedan od učesnika ove akcije.

Savesni meštani nisu zaboravili da odvoje plastične čepove! / RINA

On naglašava da su ovakve i slične akcije već organizovali nekoliko puta, a ovu su nazvali „Očisti šta prvo dohvatiš“.

„Nije nam cilj da se hvalimo, samo želimo da sredina u kojoj živimo bude čista. Pored krša koji je očišćen sakupili smo i te čepove koji će nekome olakšati život kroz neko novo pomagalo. Planiramo uskoro da se organizujemo i da očistimo naše groblje u selu, jer i tu ima prilično krša i potrebno je to srediti“, poručuje naš sagovornik.

Inspirisani alarmantnim nivoom zagađenja životne sredine i ogromnim količinama bačenih opušaka od cigareta, učenici svrljiške srednje škole patentirali su nešto sasvim novo! 👏👏👏

Posted by Serbian Times on Saturday, April 17, 2021

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement