Connect with us

aktuelno

‘TAJNA DUGOG ŽIVOTA JE RAD’: Najstarija Srpkinja napunila 107 godina!

Published

on

Ilonka Kovač naša je najstarija sugrađanka i danas slavi neverovatni 107. rođendan. Njoj u čast će u nedelju biti služena misa u novosadskoj crkvi Imena Marijinog, gde redovno dolazi na bogosluženja sa Satelita, gde stanuje.

Ovu Novosađanku godinama pitaju da otkrije tajnu dugovečnosti, a ona veruje da je rešenje u konstantnom radu.

“Uvek sam živela skromno, pa i danas, ne pijem čak ni kafu. I treba uvek mnogo raditi, biti u pokretu. Ja sam celog života mnogo radila, noću kad nisam mogla da spavam, vezla sam ručne radove. I danas obrađujem svoju malu baštu, niko mi ne pomaže. Usisam, ispeglam, kuvam, veš ne stavljam u mašinu, perem na ruke… Jeste teško, ali sve uradim sama. I ja se čudim kako toliko dugo živim. Više puta sam osetila da je došao kraj, ali, evo, i dan-danas sam tu. Nikad se ne zna unapred, to je trenutak u kojem se nešto dogodi ili ne”, otkrila je za novosadski “Dnevnik”.

Rođena je u Bačkoj Topoli, a sa 16 godina se preselila u Novi Sad. Ima sina i ćerku, sa čije strane je dočekala i čukununuka. Mediji su nedavno pisali da je Ilonka najstarija revakcinisana Novosađanka.

Tokom jedne novinarske reportaže dokazala je da i dalje gaji smisao za humor.

“Kad sam napunila 100 godina, rekla sam sinu: – Do sad sam ja to radila, a sad sam spremaj svoju sobu!”, nasmejala je jednom prilikom javnost Ilonka Kovač.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Luftika
Foto: Printscreen Facebook / Robert Coban

Advertisement