Chicago, IL
46°
Fair
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 46°F
Wind: 2mph SSW
Humidity: 50%
Pressure: 29.7"Hg
UV index: 0
8 pm9 pm10 pm11 pm12 am
45°F
45°F
45°F
45°F
43°F
FriSatSunMonTue
43°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 52°F
64°F / 45°F

Published 2 years ago

By admin

‘TAJNA DUGOG ŽIVOTA JE RAD’: Najstarija Srpkinja napunila 107 godina!

Ilonka Kovač naša je najstarija sugrađanka i danas slavi neverovatni 107. rođendan. Njoj u čast će u nedelju biti služena misa u novosadskoj crkvi Imena Marijinog, gde redovno dolazi na bogosluženja sa Satelita, gde stanuje.

Ovu Novosađanku godinama pitaju da otkrije tajnu dugovečnosti, a ona veruje da je rešenje u konstantnom radu.

“Uvek sam živela skromno, pa i danas, ne pijem čak ni kafu. I treba uvek mnogo raditi, biti u pokretu. Ja sam celog života mnogo radila, noću kad nisam mogla da spavam, vezla sam ručne radove. I danas obrađujem svoju malu baštu, niko mi ne pomaže. Usisam, ispeglam, kuvam, veš ne stavljam u mašinu, perem na ruke… Jeste teško, ali sve uradim sama. I ja se čudim kako toliko dugo živim. Više puta sam osetila da je došao kraj, ali, evo, i dan-danas sam tu. Nikad se ne zna unapred, to je trenutak u kojem se nešto dogodi ili ne”, otkrila je za novosadski “Dnevnik”.

Rođena je u Bačkoj Topoli, a sa 16 godina se preselila u Novi Sad. Ima sina i ćerku, sa čije strane je dočekala i čukununuka. Mediji su nedavno pisali da je Ilonka najstarija revakcinisana Novosađanka.

Tokom jedne novinarske reportaže dokazala je da i dalje gaji smisao za humor.

“Kad sam napunila 100 godina, rekla sam sinu: – Do sad sam ja to radila, a sad sam spremaj svoju sobu!”, nasmejala je jednom prilikom javnost Ilonka Kovač.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Luftika
Foto: Printscreen Facebook / Robert Coban

YOU MAY LIKE