Chicago, IL
75°
Sunny
5:26 am8:07 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 5mph SSW
Humidity: 67%
Pressure: 29.86"Hg
UV index: 4
11 am12 pm1 pm2 pm3 pm
79°F
79°F
77°F
77°F
77°F
SunMonTueWedThu
68°F / 57°F
84°F / 64°F
81°F / 61°F
72°F / 57°F
75°F / 59°F

Published 3 years ago

By admin

SVIM SRCEM ZA NAŠE JUNAKE: Nakon akcije za heroje sa Košara, Srbin iz Amerike pomaže borcima iz Republike Srpske!

Rukovodstvo srpsko-američke humanitarne organizacije „Spasimo srpsku decu“ je nakon uspeha akcije odavanja priznanja borcima sa Košara i Paštrika i onima koji su učestvovali u proboju Koridora 92. godine odlučilo da nastavi akciju odavanja priznanja herojima srpskog naroda i da akcija „Jedan od hiljadu“ poprimi trajni karakter.

Mnogima od ih boraca je, na žalost, potrebna pomoć u materijalnom i zdravstvenom smislu a najviše im znači priznanje i poštovanje koje su im uputili naši ljudi iz dijaspore, za svu žrtvu koju su pokazali u odbrani naše zajedničke otadžbine.

„Veliku zahvalnost organizacija ‘Spasimo srpsku decu’ duguje srpskoj dijaspori u SAD koja se odazvala pozivu na pomoć borcima i što je manifestacija u Beogradu bila tako uspešna. Sada planiramo da sličnu manifestaciju održimo u Banjaluci kao priznanje borcima u odbrani srpskih teritorija izvan Srbije. Već smo u razgovorima sa generalima, oficirima i borcima iz Republike Srpske i nekadašnjih Srpskih Krajina”, rekao je Miloš Šupica, osnivač ove organizacije, povodom nastavka akcije ‘Jedan od hiljadu’.

“Ovom prilikom pozivamo i srpsku dijasporu iz Australije, Evrope, Kanade, Južne Amerike, Azije i Afrike da zajednički odamo počast i priznanje ovim borcima. Da ih, između ostalog, javno proglasimo za Heroje srpskog naroda”, dodao je.

Nastavak akcije podržala je i herojska 549. motorizovana brigada “Car Dušan Silni” na čelu sa generalom Božidarom Delićem, ratnim komadantom te brigade u borbama na Paštriku 1999. godine na Кosovu i Metohiji.

Pismo koje je Bižidar Delić uputio osnivaču organizacije prenosimo u celosti:

“Ovom prilikom želim da izrazim veliku zahvalnost Vama i humanitarnoj organizaciji ‘Spasimo srpsku decu’ u realizacji prvog dela akcije ‘Jedan od hiljadu’. Donacijom ste nesebično pomogli borcima Herojske 549. motorizovane brigade, koji su se tokom NATO agresije 1999. godine borili hrabro i istakli u odbrani Srbije na planini Paštrik.

Vaše dobro i humano delo opominje šta je društvena i ljudska odgovornost i koliko su široke granice ljudske duše. Na najbolji način pokazali ste kako treba gajiti i negovati kulturu sećanja na hrabre borce koji su ne razmišljajući o svojim životima stali na branik Otadžbine, kada je bilo najpotrebnije. Svi su se složili da je to primer je i uzor čitavom našem društvu.

Iskreno se radujemo Vašoj odluci da nastavite započetu akciju i da ista poprimi trajni karakter. Potpuno smo saglasni da se naredno odavanje priznanja borcima održi u Banjaluci bez obzira na vreme održavanja i da se pozovu borci iz Republike Srpske i borci iz Srbije. Ovakvim postupkom dajemo na svoj način doprinos jedunstvu srpskog naroda gde god on živeo, koje nam je potreban posebno u ovo vreme.

Biće nam velika čast da borci 549. motorizovane brigade uzmu učešće i u nastavku realizacije započete ove plemenite akcije.Primite moje najsrdačnije pozdrave u ime Udruženja Herojska 549. motorizovana brigada ‘Car Dušan Silni’ i želje za svako dobro.”

Pokažimo našu slogu i zahvalnost prema svima onima koji su se borili za srpstvo i sve ono što je srpsko. Uradimo to bratski, baš onako kako su se ti heroji borili u odbrani Otadžbine. Udružimo se pod sloganom „Samo sloga Srbina spasava“.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times
Foto: Printscreen YouTube

YOU MAY LIKE