Chicago, IL
63°
Clear
5:26 am8:07 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 0mph NNE
Humidity: 70%
Pressure: 29.81"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
61°F
61°F
59°F
63°F
68°F
SunMonTueWedThu
68°F / 59°F
84°F / 63°F
82°F / 63°F
73°F / 57°F
75°F / 57°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

SVI UJEDINJENI PROTIV MILA: Andrija Mandić dao punu podršku Milatoviću pred drugi krug, oglasio se i Abazović!

Lider Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić izjavio je večeras u Podgorici da pruža punu podršku kandidatu Pokreta Evropa sad Jakovu Milatoviću u drugom krugu predsedničkih izbora i pozvao sve svoje birače da glasaju za njega.

Mandić, predsednički kandidat koalicije Za budućnost Crne Gore, rekao je po objavljivanju projekcija rezultata da pobede Milatovića u drugom krugu, protiv aktuelnog šefa države Mila Đukanovića, “nema bez podrške Demokratskog fronta”.

“Koliko god da je to dobar rezultat koji je on ostvario, bez DF nema pobede nad Milom Đukanovićem, najvećim problemom i današnje i prošle Crne Gore. Dajem punu podršku Milatoviću i pozivam sve građane Crne Gore da ga podrže. Od naših birača tražim da svi, do poslednjeg, izađu i glasaju za Jakova Milatovića, bez obzira da li će on poštovati tu našu podršku koja će presudno uticati na to da on postane predsednik Crne Gore”, kazao je Mandić.

Mandić je naveo da ne misli da je Milatović najbolji kandidat za predsednika Crne Gore, ali je dodao da je on trenutno kandidat “iza koga treba da stane većinska Crna Gora”.

“Mi se 25 godina borimo protiv Đukanovića, nikada se nismo pomerili ni korak unazad, to što će predsednik biti neko od mlađe generacije, mene ne nervira ni najmanje, jer je meni najbitnije bilo da Đukanović, kao simbol podela, bude uklonjen sa tog mesta”, rekao je Mandić.

Naveo je da je glavni cilj DF da Đukanović bude prošlost Crne Gore, i dodao da “voli i poštuje” Crnu Goru.

“Znam da ćemo mi posle parlamentarnih izbora 11. juna dominantno uticati na formiranje vlade, koja vodi politiku ove države. Siguran sam da će građani znati da vrednuju to što će DF da prelomi ove predsedničke izbore, da Đukanovića ukloni sa političke scene i da omogući Milatoviću da bude predsednik”, dodao je.

Mandić je rekao i da Crna Gora “mora da krene novim putem” i dodao da “politika pomirenja koju je promovisao u kampanji može da bude u korist svakog građanina”.

“Moj srpski narod je pružio ruku svima i rekao treba da radimo zajedno, ovo je naša država, ovo je naša zemlja, ona treba da bude srećna i u toj zemlji svi treba da ostvarujemo prava koja propisuju Ustav i zakoni”, kazao je Mandić.

Prema podacima Centra za monitoring i istraživanje (CeMI), na osnovu 96 odsto obrađenog uzorka, najviše glasova u prvom krugu predsedničkih izbora dobio je Đukanović, predsednik države i Demokratske partije socijalista (35,3 odsto), iza njega je kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović (29,1 odsto), a slede lideri Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore, Andrija Mandić (19,3 odsto) i Bečić (10,9 odsto).

Ako ti rezultati budu i konačni, u drugom krugu izbora 2. aprila građani će birati između Đukanovića i Milatovića. Predsednik države se bira na pet godina.

PROČITAJTE VIŠE:

Abazović: Milatoviću nedvosmislena podrška, sa Đukanovićem odlazi i DPS

Lider Građanskog pokreta URA i premijer Dritan Abazović saopštio je da će ta partija u drugom krugu predsedničkih izbora podržati predsedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića, piše Danas.

Abazović je čestitao svim učesnicima izbornog procesa na političkoj korektnosti i prilično konstruktivnom pristupu proteklih dana, „sa posebnim naglaskom na Jakova Milatovića, kome ide iskrena i nedvosmilena podrška za glatku pobedu u drugom krugu“.

Sav tok kampanje, izborni dan i konačno proglašenje rezulatata predsedničkih izbora, prema njegovim rečima, predstavljaju veliku pobedu demokratije u Crnoj Gori.

„Bez tenzija, sa pomiriteljskom retorikom, u kratkoj i relaksiranoj kampanji (istina sa jednim incidentom), Crna Gora je pokazala svoje evropsko lice. Građani su bez straha glasali za svoje favorite i nedvosmisleno rekli da žele novog predsednika države“, kazao je Abazović, a prenose Vijesti.

Dodao je i da sada „samo komično zvuče one fraze “vratili ste DPS na vlast” ili “ode nam Crna Gora“

Naglasio je da nije teško bilo predvideti politički proces, ali da građanima, „naročito delu ostarašćene javnosti koji je pod uticajem agresivne propagande ponekad treba dati vremena“.

POVEZANE TEME:

OVO JE LISTA NAJMOĆNIJIH PASOŠA SVETA: Evo na kom se mestu nalazi srpski, a kako stoje komšije!

VOJVODA SA VUJNA ŠALJE PORUKU RODITELJIMA: Na selu nema maminih i tatinih sinova, mora da se radi! (FOTO)

“NE PRODAJEMO VERU ZA VEČERU”: Održan protest protiv Evropskog plana u Beogradu, okupilo se nekoliko hiljada ljudi! ( FOTO, VIDEO)

Izvor: Agencije
Foto: Printscreen YouTube / Crno na bijelo, Al Jazeera Balkans, Pokret Evropa sad!

YOU MAY LIKE