Connect with us

sport

SVETSKE A NAŠE: Među tri zvanično najseksi sportistkinje sveta – dve sa naših prostora!

Published

on

Ako malo bolje prelistate čuveni magazin Sports Illustrated, jasno je da nije lako izabrati najlepše među sportistkinjama jer mnoge od njih izgledaju kao top modeli. Ipak, pojedine se izdvajaju od drugih, a u prve tri najseksi sportistkinje sveta su i devojke sa naših prostora.

Pejdž Spiranac

Na vrhu liste devojaka koje naporno rade da održe neverovatnu formu i savršeno izvajano telo nalazi se Pejdž Spiranac, čuvena golferka, koja ima hrvatsko poreklo, piše Sportsbrief. Ona je na vrhu liste najlepših sportistkinja sveta za 2022.

Ova 28-godišnja plavuša, osim po golfu, poznata je i po zavodljivim objavama na Instagramu. Ona je bivša profesionalna golferka koja savete o ovom sportu deli sa armijom pratilaca na Jutjubu.

Sidni Leru

Na drugom mestu je Sidni Leru, 31-godišnja profesionalna fudbalerka.

Svojom gustom bujnom kosom, zgodnim telom i gracioznim stavom, ona se popela na drugo mesto ove liste. Sidni, koja je osvojila zlatnu olimpijsku medalju, trenutno igra za Orlando Pride.

Ivona Dadić

Na trećem mestu liste najseksi sportistkinja sveta 2022. godine nalazi se Ivona Dadić. Ona je austrijska atletičarka bosansko-hrvatskog porekla. Njeni roditelji su tokom rata u BiH izbegli u austrijski Vels gde je i rođena.

Učestvovala je na Letnjim olimpijskim igrama 2012. i 2020. godine, zauzevši osmo mesto. Na Evropskom prvenstvu u atletici u Amsterdamu 2016. osvojila je bronzanu medalju.

Ivona trenira od detinjstva. Već sa devet godina je dobila prvu nagradu. Najveća strast joj je višeboj, a od pojedinačnih disciplina trčanje na 800 metara. Na evropskom juniorskom prvenstvu u Moskvi osvojila je treće mesto u skoku udalj. Srušila je austrijski rekord u petoboju i sedmoboju. Višestruka je austrijska prvakinja u pojedinačnim disciplinama.

Na evropskom dvoranskom prvenstvu održanom u Beogradu 2017. godine osvojila je srebrnu medalju.

Ona je inače na svojoj ruci istetovirala krst nakon što je 2008. godine tragično izgubila brata Ivana u saobraćajnoj nesreći.

Izvor: Nova.rs / B92 Foto: Printscreen / Instagram @ivona.dadic

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement