Chicago
19°
Ведро
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 7°F
Ветар: 13mph SW
Влажност: 61%
Притисак: 30.25"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
41/30°F
48/36°F
41/36°F

Published 1 godina ranije

By admin

PLEME GA OSTAVILO DA UMRE, A ANJA MU SPASILA ŽIVOT: Ovako danas izgleda dečak sa slike koja je rasplakala svet!

Kada ga je pre skoro sedam godina odvela u kamp, mislila je da neće preživeti – Houp je danas zdrav i srećan dečak zahvaljujući Anji koja je pomogla velikom broju dece proteklih godina.

Prošlo je skoro sedam godina otkako je svet obišla potresna fotografija iz Nigerije. Na slici su bili danska humanitarka Anja Ringren Loven i neuhranjeni i bolesni trogodišnji dečak, ostavljen na ulici. Ona mu je spasila život, a dečak, koji je dobio ime Houp (Nada) danas je zdrav i srećan mališan.

https://twitter.com/Redmadewine3/status/1538064734427262979?s=20&t=f4bZbnkJxKQn4OLu2oGYjA

Fotografija na kojoj mu Anja daje vodu nastala je 30. januara 2016. godine, a u kratkom roku je za njegovu pomoć sakupljeno dva miliona dolara. Anja je dečaka odvela u kamp gde mu je pružena pomoć, a njegovo zdravstveno stanje je bilo toliko loše da se nije znalo da li će preživeti.

Nigerijsko pleme malog dečaka izopštilo je iz zajednice, smatrajući ga vešcem. Odbacili su ga i ostavili da umre, samog, bez hrane, vode i odeće.

Skoro sedam godina kasnije, Anja je njegova mama i dečak je zdrav i veseo. Pomogla mu je kao što je pomogla velikom broju dece poslednjih godina.

Dobio je ime Houp (Nada) i priliku za sasvim drugi život.

Izvor: Žena Blic Foto: Printscreen / Twitter @Redmadewine3

YOU MAY LIKE