Chicago, IL
50°
Partly Cloudy
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 46°F
Wind: 8mph NNE
Humidity: 57%
Pressure: 29.75"Hg
UV index: 2
12 pm1 pm2 pm3 pm4 pm
50°F
52°F
50°F
50°F
50°F
FriSatSunMonTue
43°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
59°F / 50°F
63°F / 45°F

Published 2 years ago

By admin

SVE SU HTELE DA SE DRUŽE, ALI NIJEDNA NEĆE U ŠTALU: Neženja čiji je oglas uzdrmao Srbiju još uvek nije našao mladu!

Još uvek se pamti čuveni oglas Milana Tomića iz sela Gojina Gora koji je na fejbuku objavio da bi se rado oženio ali onom koja se ne libi seoskih poslova, štale i stoke. Poziva je u prvi mah bilo dosta, ali više od onih žena koje su želele da mu daju podršku, a ne da se udaju za njega i sa njim dočekaju starost. Jesen je prošla a Milan se oženio nije, ali kako kaže od te namere ipak i dalje ne odustaje iako je evidentno da današnje devojke beže od sela kao “đavo od krsta”.

“Sve su htele da se druže, ali nijedna nije htela da ostane. Da li su se uplašile teškog života na selu, ili im nešto drugo nije odgovaralo to ne znam. Iz čitave te priče proizašla je jedna ozbiljna veza, koja se ipak nije srećno završila. U našem selu nije bilo nijedno venčanje niti krštenje. Sveštenici obavljaju samo parastose, a ako se ovako nastavi ovde kod nas više ni sveštenik neće imati posla“, kaže za RINU, Milan Tomić iz sela Gojina Gora čiji je oglas na fejsbuku u kom traži svoju srodnu dušu uzdrmao Srbiju.

U selima opštine Gornji Milanovac živi čak preko dve stotine neoženjih momaka, i to je najveća njihova i muka njihovih majki. Buduću snajku i svekrva Zorka, prihvatiće raširenih ruku, jer je došlo vreme da neko zameni staru majku i umesto nje na šporet pristavi vodu za kafu i dočeka goste.

„To je moja najveća želja, da se moj Milan oženi. Svakoj majci njeno dete je najbolje, ali on je zaista veliki čovek i ne bi se ta žena koja bi došla ovde niakd pokajala. Svi misle da se u selu preteško radi, ali nije to mnogo teže od stajanja za kasom u prodavnici osam sati dnevno, ili raditi u nekoj fabrici, ovde će bar biti svoj na svome“, kaže Milanova majka.
Neki su mislili da je oglas svojevremno stavio iz šale, ali on kaže da je bio ozbiljan i zaista mislio svaku reč koju je napisao.

“Naše selo nije džungla, blizu su škola i autobuska stanica. Imamo dva hektara zemlje, bavimo se stočarstvom i voćarstvom. Ali današnje devojke su takve da bi pre radile za malu platu u gradu, nego se udale u selo“, kaže ovaj mladožanja.

Najveća njegova želja je da dobije bar jedno dete, da njegova kuća oživi i slava nastavi da se slavi. Milanovi kriterujumi nisu visoki, a ona koja se odluči da dođe na selo i uda, imaće bezgraničnu podršku, razumevanje i ljubav.

“Кuću sam sredio, sve poštenim radom i sa svojih desegt prstiju. Ostalo je da se sredi još samo kupatilo, ali možda će to moratio malo da pričeka jer mi je majka billa mnogo bolesna i dosta novca je otišlo na njeno lečenje”, kaže Milan dok obara pogled i nada se da će mlladu ipak sačekati sa pristojnim kupatilom.

I dok se sa telefona čuju obaveštenja i nove notifikacije, Milan se potajno nada da se ovaj put javila neka ozbiljna devojka, koja je spremna sa njim da stvori porodicu.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE