Chicago
43°
Cloudy
6:57 am5:11 pm CST
Feels like: 34°F
Wind: 17mph S
Humidity: 61%
Pressure: 29.87"Hg
UV index: 0
TueWedThu
43/27°F
41/36°F
41/32°F

Published 2 months ago

By admin

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE: Evo kako će izgledati novi test za dobijanje američkog pasoša!

Služba za državljanstvo i imigraciju SAD (USCIS) objavila je u sredu da će isprobati novu verziju testa za dobijanje američkog pasoša.

Test državljanstva je jedna od završnih faza procesa naturalizacije. Sastoji se iz dva dela: testa iz engleskog jezika kojim se procenjuju sposobnosti čitanja, pisanja i govora kandidata i testa građanskog vaspitanja koji procenjuje znanje kandidata o američkoj vladi i istoriji.

Ovaj potez je deo šireg napora Bajdenove administracije da revidira imigracioni sistem. USCIS je rekao da su stručnjaci za predmet pregledali trenutni test i predložili redizajn.

„Test za naturalizaciju je ključni korak u dobijanju državljanstva SAD“, rekao je direktor USCIS-a Ur M. Jaddou u izjavi. „Pozdravljamo doprinos – i učešće – zainteresovanih strana koje su upoznate sa ovim važnim procesom, dok nastavljamo da poboljšavamo i ažuriramo naš test naturalizacije, osiguravajući da je u skladu sa standardima testiranja u industriji.”

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Test neće pokriti delove testa za čitanje i pisanje, već će se fokusirati samo na govorne i građanske delove.

Za usmeni deo, od kandidata će se tražiti da opišu tri fotografije u boji koje prikazuju svakodnevni život, poput vremena ili hrane. Trenutno, službenik za imigraciju podnosiocima zahteva postavlja pitanja o njihovom zahtevu za državljanstvo i kvalifikovanosti da testira njihovu sposobnost govora.

Tokom trenutnog građanskog testa, službenik za imigraciju čita pitanja o američkoj vladi i istoriji naglas. Kandidat mora tačno da odgovori na šest od 10 pitanja da bi prošao. Tokom novog test perioda, kandidati će umesto toga odgovoriti na deset pitanja sa višestrukim izborom i izabrati najbolji odgovor od četiri izbora. Pitanja će biti prikazana na tabletu.

U testu će učestvovati 1.500 odraslih učesnika koji trenutno pohađaju časove engleskog jezika i onih koji se pripremaju za ispit za državljanstvo. Očekuje se da će se testiranje održati u periodu od pet meseci 2023. godine.

POVEZANE TEME:

NOVA GODINA DONOSI NOVAC: Evo za koliko je povećana minimalna zarada u Ilinoju!

NA SNAZI U CELIM SAD: Bajden potpisao Zakon o zaštiti istopolnih brakova!

NAJSTARIJA SRPKINJA DIJASPORE NAPRAVILA ŽURKU: Baka Kosara (102) zaigrala kolo u Čikagu! (VIDEO)

Izvor: Čikago Glasnik
Foto: Printscreen YouTube / CBS Denver

YOU MAY LIKE

KAKVA SCENA USRED AMERIKE: Najveći MMA borac svih vremena završio karijeru uz “Himnu za spas Srbije”! (VIDEO)
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
UGLEDNI LEKAR SUPRUZI NANEO STRAŠNE POVREDE: Dobio 30 dana pritvora, isplivali jezivi detalji!
A NIKO JOJ NIJE VEROVAO: Srpska pevačica sinoć je bila na dodeli Gremija sa Bijonse i Adel!
ZOVU JE “KRALJICA TROTOARA”: Švajcarski mediji srpsku pevačicu proglasili najpopularnijom prostitutkom!
AMERIKANKA IZVREĐALA NOLETA I SRPSKI NAROD: Ne priznajem Đokovićevu titulu, Srbi imaju sindrom žrtve!
VELIKI DAN ZA NJUJORŠKE SRBE: Patrijarh služio prvu liturgiju u crkvi Svetog Save otkako je ona izgorela na Uskrs 2016. godine (VIDEO)
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)