Connect with us

Srbija

SVE NA SVETU TRAŽI LJUBAV: Dušan već 30 godina čuva i pazi jednu ružu, a evo kako je preživela

Published

on

Ukoliko vas put navede u užičko naselje Кrčagovo tamo će vas dočekati ruža koja živi čak preko tri decenije. Dušan Bojović (68) ovu biljku prvi put je sticajem čudnih okolnosti okopao i potkresao sedamdesetih godina prošlog veka i ona od tada svake godine cveta.

„Ova ruža je preživela velike hladnoće, mrazeve a jedne zime bila je potpuno u ledu, ali koren je izdržao i svake godine cveta. Кada je posađena, u Кrčagovu se nije nalazio nijedan objekat, a kasnije kad se krenulo sa velikom izgradnjom preživela je čak i to. Ja volim ruže i znam dosta o njima, ali kako je ova preživela toliko dugo nikome nije jasno“, kaže Dušan za RINU.

U neposrednoj blizini nalazi se zgrada FК „Jedinstvo“, pa Dušan boraveći tu nikad iz vida nije ispuštao ovu trnatu lepoticu. Redovno ju je negovao, a i danas ona je jedna od najlpeših iako joj se pridružilo mnogo mlađih.

„Pre tridesetak godina ona je bila jarko crvene boje, a sada je više ružičasta. To znači da je poprimila boju neke koja se nalazi pored nje, a koja je mlađa. To se često dešava. U neposrednoj blizini nalazi se i ugostiteljski objekat u kom se često održavaju proslave, pa se baš brojni gosti slikaju pored ove ruže, jer je najviša i najlepša“, rekao je ovaj Užičanin.

Ova biljka prirasla je Dušanu za srce, pa će nastaviti da vodi računa o njoj nadajući se da će izdržati još dosta godina.

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement