Chicago, IL
57°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 55°F
Wind: 13mph SSW
Humidity: 82%
Pressure: 29.43"Hg
UV index: 0
4 am5 am6 am7 am8 am
57°F
55°F
54°F
54°F
55°F
WedThuFriSatSun
32°F / 21°F
46°F / 32°F
50°F / 37°F
61°F / 46°F
63°F / 52°F

Published 1 year ago

By admin

ŠVAJCARSKI LIST OCRNIO DŽAKU: Tvrde da je Jašarija ubila OVK, prištinski mediji pobesneli!

Prištinska Koha piše da je list “NZZ” objavio tekst “pun manipulacija”, a u kojem “neosnovano” optužuje Granita Džaku za provociranje Srba, javlja KoSSev.

Posle fudbalske utakmice između Švajcarske i Srbije, na čijoj se završnici pojavio fudbaler Granit Džaka sa dresom mladog igrača Ardona Jašarija, švajcarski list „NZZ am Sonntag“ izneo je ozbiljne optužbe na račun Granita Džake. Džaka je optužen da je provocirao Srbe, piše Koha, a prenosi KoSSev.

„NZZ am Sonntag“ je takođe ilustrovao napad na Džaku „sablasnom spekulacijom“, podvlačeći da „do danas nije definitivno razjašnjeno da li su Jašarija ubile srpske jedinice ili njegovi ljudi u OVK zbog unutrašnjih sukoba vlasti“.

Autor teksta, sportski novinar, ne navodi nikakve dokaze za ovu tvrdnju, niti se poziva na bilo kakve izvore. Tekst, kako navodi Koha, sadrži i druge netačnosti. Piše da je Adem Jašari osnovao OVK kasnih 80-ih, prenosi KoSSev.

Džaka je optužen da je tačno znao da se u jugoistočnoj Evropi prezime Jašari ne vezuje za Ardona Jašarija iz FK Lucern, već za Adema Jašarija. „NZZ am Sonntag“ optužuje Džaku da je Srbe provocirao dodirujući se između nogu i noseći Jašarijev dres.

Nakon ovakvog ponašanja, piše „NZZ am Sonntag“, Džaka može biti kažnjen i time može da ošteti švajcarski tim. Kontinuirane provokacije srpske strane ove novine pominju sasvim indirektno, tumači Koha.

Novine Džaku porede sa problematičnim detetom i spekulišu – da li je on svojim postupcima želeo da svetu drži predavanja o istoriji porekla svojih roditelja.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Printscreen Twitter

YOU MAY LIKE