Chicago, IL
63°
Partly Cloudy
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 4mph ENE
Humidity: 58%
Pressure: 29.97"Hg
UV index: 0
11 pm12 am1 am2 am3 am
61°F
61°F
59°F
61°F
61°F
MonTueWedThuFri
81°F / 63°F
82°F / 63°F
73°F / 57°F
75°F / 57°F
68°F / 59°F

Published 8 months ago

By Serbian Times

ŠVAJCARSKA NA NOGAMA: U Cirihu veliki humanitarni koncert za manastir Gračanicu!

PESMOM ZA GRAČANICU: Humanitarni Koncert za Kosovo!

Srpska zajednica u Švajcarskoj na čelu sa Stojanom Stevanovićem, predsednikom Srpskih privrednika Švajcarske I na inicijativu naših sunarodnika poreklom sa Kosova I Metohije Bobana Jovanovića i Dalibora i Svetislava Savića, a uz svesrdnu pomoć humanitarne organizacije “Svi za Kosmet”, organizuje manifestaciju “Igrom i pesmom za Kosovo i Metohiju” u hali Dietikon u Cirihu, u nedelju, 1. oktobra sa početkom u 13 časova.

Po blagoslovu vladike raško-prizrenskog gospodina Teodosija, koji će lično prisustvovati ovom humanitarnom događaju, prikupljena sredstva će biti namenjena manastiru Gračanica na KiM.

Uspehu ove akcije svakako će doprineti anđeoski glas Pavline Radovanović iz Orahovca koja svojim pevanjem razgaljuje srca sveg srpskog i pravoslavnog sveta, kao i nastup ciriških umetnica Božice Bobe Nedeljković i Snežane Petrović, a KUD “Kolo” iz Badena i “Sloga” iz Ciriha će spletom narodnih igara razgaliti srca svih prisutnih. Da sve savršeno funkcioniše pobrinuće se Jasmina Stoiljković, glumica Narodnog pozorišta iz Prištine, sa privremenim sedištem u Gračanici, koja je nedavno na Krfu učestvovala u obeležavanju 105 godina proboja Solunskog fronta u I svetskom ratu.

Pomoć za manastir Gračanica su pored gospodina Stevanovića, koji je za sve goste otvorio vrata svojih hotela, već sada obezbedili DHG holding, kompanija M tel, ketering “Nostalgija” i “Suuni”, a ciriški paroh dr Miroslav Simijonović je pozvao sve ljude dobre volje da svojim prilozima pomognu ovu srpsku svetinju na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Serbian Times
Foto: Wikipedia

YOU MAY LIKE