Connect with us

sport

SUSPENDOVAN LEBRON DŽEJMS: Razbio glavu rivalu, dobio manju kaznu od njega!

Published

on

Prvi put u 19 godina dugoj karijeri je Lebron Džejms suspendovan. Njegov udarac je raskrvario protivnika Ajzaka Stjuarta, ali je ipak dobio blažu kaznu od žrtve.

Lebron je dobio jednu utakmicu suspenzije, dok Stjuart neće moći da nastupa na dve utakmice zbog opšteg haosa i gotovo tuče koju su priredili u trećoj četvrtini meča Lejkersa i Detroita (121:116).

Džejm je isključen tokom borbe za poziciju kada je nakon slobodnog udarca udario rukom rivala. Da li ga je udario pesnicom sa leđa ili laktom nije se najbolje videlo, ali nema dileme da je namera postojala.

Udario je Stjuajta oko desnog oka, pa mu je napravio pravu boksersku posekotinu, što centru Detroita nije nepoznato jer je i sam izuzetno vešt u rukavicama.

Stjuart je pokušao da prebije Lebrona, a u tome su pokušavali da ga zaustave saigrači i treneri. Nakon što je pregledan snimak incidenta, obojica su isključena.

NBA je objavila da je Džejms kažnjen jednom utakmicom suspenzije zbog „izazivanja sukoba neopreznim udaranjem Stjuarta u lice“, dok je Stjuart proglašen krivim „za eskalaciju indcidenta, te višestruko i agresivno pokušavanje uzvraćanja Džejmsu.“

Izvor: Nova.rs Foto: Youtube @Bleacher Report

Advertisement