Chicago, IL
55°
Cloudy
6:31 am5:35 pm CST
Feels like: 55°F
Wind: 4mph SW
Humidity: 40%
Pressure: 29.79"Hg
UV index: 0
8 pm9 pm10 pm11 pm12 am
52°F
50°F
45°F
43°F
41°F
MonTueWedThuFri
63°F / 54°F
66°F / 28°F
34°F / 23°F
46°F / 32°F
54°F / 39°F

Published 2 years ago

By admin

SUD JE REKAO “NE”! Tužilaštvo tražilo dva dodatna dana da spremi slučaj protiv Novaka, ali je molba odbijena

Vlada Skota Morisona je putem svojih advoata podnela zahtev australijskom sudu za dva dodatna dana kako bi bolje pripremila slučaj protiv Novaka Đokovića, a iz suda je stigao ekspresan odgovor – odbijeni su. Zahtev je potpisala ministarka unutrašnjih poslova Karen Endrjuz, sa molbom da se saslušanje pomeri za sredu, ali je sudija Entoni Keli odbio odlaganje.

Novakovo saslušanje povodom žalbe koju je njegov pravni tim podneo nakon prvobitne odluke o deportaciji srpskog tenisera biće održano u 10 sati po melburnškom vremenu u ponedeljak, odnosno u ponoć izmenđu nedelje i ponedeljka po našem vremenu.

Federalna vlada Australije zahtev je podnela kada su Đokovićevi advokati uložili žalbu zbog lošeg tretmana koji je najbolji teniser sveta pretrpeo, kao i zbog činjenice da je najbolji teniser sveta dobio čvrste garancije kako od organizatora turnira, tako i od vlasti države Viktorije da ćemoći da nastupi na Australijan openu, odnosno da će mu biti dozvoljen ulazak u zemlju od 1. januara.

Dobro obavešteni novinar portala “The Age” Pol Sakal, koji od početka prati priču o Novaku, prenosi da je u petak održano inicijalno saslušanje na kojem su advokati “Tenis Australije” istakli da bi konačnu odluku o Novakovom statusu morali da saznaju najkasnije do utorka, kako bi mogli da naprave raspored za predstojeći grend slem.

Sudija Entoni Keli je rekao da će “sud pokušati da im izađe u susret, ali da neće žuriti u donošenju odluke”. Na kraju je odredio da saslušanje bude u ponedeljak.

– Ja ću se potruditi da sve strane na saslušanju dobiju jednak tretman, kao i da se ceo slučaj razreši na najbolji način za sve – rekao je sudija Keli.

U dokumentaciji koju su podneli juče, Novakovi advokati tvrde da je svetski broj 1 dobio snažna uverenja od Ministarstva unutrašnjih poslova Australije, kao i od organizatora turnira da će moći da uđe u zemlju. Naveli su da je Novakova viza odobrena uz komentar da “ispunjava zahteve da u Australiju uđe bez karantina”.

Izvor: Blic Foto: Printscreen Twitter @ATPTour

YOU MAY LIKE