Published 1 month ago

By Serbian Times

SUBOTIČKI HEROJI: Četvoro mališana prodaje limunadu da pomogne bolesnoj baki i samohranom ocu! (VIDEO)

Deca treba da imaju bezbrižno detinjstvo. Da se igraju. Da im odrastanje prođe u zabavi i smehu. Neka deca nemaju tu mogućnost. Odrastu brže, brinu o egzistencijalnim problemima o kojima ne treba da razmišlja jedno desetogodišnje dete. I brat i dve sestre, mlađe od njega.

Naime, podmladak porodice Mikulić: Milan, Nikola, Nina i Mila, s vremena na vreme, celo leto proveli su ispred škole, gde su napravili improvizovani štand za limunadu, koju prodaju kako bi pomogli svom ocu da pokrije sve troškove ove petočlane porodice, prenose Subotičke.rs.

Nenad je samohrani otac i sa ponosom gleda na svoju mlađanu ekipu, koja svojim zalaganjem zarađuje za svoje potrebe.

Sve je počelo pričom koja nije nimalo radosna: njihova baka koja ih je čuvala, razbolela se i završila na bolničkom lečenju, a očaj koji su osetili u porodici bio je inicijalna kapsula koja je sve pokrenula. Ekipa se organizovala i tako počela da zarađuje kako bi svom ocu i baki pomogla.

Tu se potom okuplja ekipa drugara koji pomažu da se posao održi, svako radi ono što zna i može, ali je jedno sigurno – jedni drugima su ogromna podrška.

Sa osmehom Mikulići prihvataju svoje životne nedaće.

Ona možda i najteža je što je Mila, jedna od bliznakinja, u kolicima. Ima šest godina i boluje od spinalne mišićne distrofije. Tata Nenad je svaki dan vodi na vežbe kako bi Mila što više i brže napredovala u svom psiho-fizičkom razvoju. Lako nije, ali Mikulići su veliki borci.

Dečja otvorenost i srce nemaju granice, a “mozak” ekipe, najstariji Milan, priča kako je sve počelo.

U Subotici postoji jedna ekipa koja je u najteže vreme korone, prepoznala potrebu mnogih da im se nađe kao poveznica izmešu onih koji mogu i hoće i onih kojima je pomoć najpotrebnija. To je fejsbuk grupa “Naše malo nekome je sve Subotica” preko koje smo i došli do porodice Mikulić, prativši objave i dešavanja.

Grupu vodi četvoročlana ženska ekipa velikog srca koja se godinama trudi da olakša živote onima koji nemaju. Često organizuju humanitarne bazare, akcije prikupljanja pomoći. Na njihovoj fejsbuk stranici mnogi prate objave kako bi poklonili, podelili ili uplatili novac onima treba pomoći.

Ljudskost, potreba da se pomogne, zagrli, da podrška, oseti empatija ima samo čovek. Krug dobrote mora da se okreće, jer nikad ne znate kada će bilo kome od nas, bilo kakva pomoć zatrebati.

PROČITAJTE VIŠE:

SRPSKI RADNIK U NEMAČKOJ RAZOČARAN: Radio sam 14 sati dnevno uz uvrede i dobio otkaz jer sam jedan dan bio bolestan!

U ČIKAGU NAPADNUT SRBIN, VOZAČ UBERA: Četvorica pljačkaša ga davila, pretukla, pa pobegla sa ukradenim kolima i karticama! (FOTO)

NAŠA JOVANKA VRAĆA LJUDIMA OSMEH NA LICE: Srpska doktorka se školovala u 3 države na 2 kontinenta da bi u Njujorku ostvarila svoj san!

Izvor: Telegraf
Foto: Printscreen Youtube

YOU MAY LIKE