Connect with us

Srbija

STUDENT IZ TRSTENIKA NAŠ NOVI TESLA: Dobio priznanje za najboljeg mladog naučnika, inovatora i istraživača na svetu

Published

on

U plemenitoj želji da pomogne, naučnik Stefan Unić nedavno je napravio poseban projekat za Srbiju u vezi prečišćavanja zagađene vode i time osvojio najviša priznanja

Srpski biser iz Trstenika, genijalni naučnik, inovator i istraživač Stefan Unić (22). Nauku je zavoleo kada je uvideo koliko mogućnosti pruža. Mladi genijalac Srbiji je doneo mnogo nagrada do sada.

Stefan je rođen 21. januara 1998. godine u Kruševcu. Završio je osnovnu školu u Stopanji, a potom srednju tehničku školu u Trsteniku. Trenutno studira proizvodno mašinstvo na Akademiji strukovnih studija Šumadije, student je druge godine i odličan je sa svim desetkama.

STUDENT IZ TRSTENIKA PATENTIRAO UREĐAJ ZA ČISTIJI VAZDUH: Želi da pronalazak ostane u Srbiji

Stefan iza sebe ima puno nagrada osvojenih na opštinskim, regionalnim, državnim, nacionalnim, internacionalnim i evropskim takmičenjima iz raznih oblasti. Dobitnik je nekoliko priznanja za počasnog gosta na više od deset sajmova u sveta. Svetski je priznat inovator i istraživač iz Srbije. Mentor je mladim naučnim timovima i predstavnik Srbije iz oblasti ekologije na raznim seminarima i konferencijama sveta. Trudi se i prati naučna istraživanja na svetskom nivou. Govori engleski jezik i služi se nemačkim jezikom. Živi i studira u Trsteniku.

ZANIMA GA EKOLOGIJA: Redovno prati najnovija naučna istraživanja i mentor je mladim naučnim timovima

U plemenitoj želji da pomogne, naučnik Stefan Unić nedavno je napravio poseban projekat za Srbiju u vezi prečišćavanja zagađene vode i time osvojio najviša priznanja.

Kada kažu kako na mladima svet ostaje, zasigurno misle na mlade poput Stefana Unića.

Zvanje „najboljeg naučnika, inovatora i istraživača na svetu“ je ogromna čast i veoma mi godi, ali prestižne nagrade koje dobijam su potvrda da ono što radim je potvrđeno i dobro, i motivišu me da nastavim još boljim tempom nego do sada. Imati ova zvanja su danas privilegija i ogromna satisfakcija za dalji rad“, skromno dodaje Stefan.

Nada se da će u životu tek postati naučnik, jer se sada, kako dodaje samo bavi onim što voli i srećan je što nailazi na podršku različitih osoba.

IZVOR: Niške vesti FOTO: Privatna arhiva

Advertisement