Chicago, IL
37°
Fair
5:59 am7:38 pm CDT
Feels like: 32°F
Wind: 6mph W
Humidity: 60%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
37°F
39°F
43°F
46°F
48°F
MonTueWedThuFri
66°F / 54°F
64°F / 37°F
45°F / 37°F
55°F / 46°F
59°F / 57°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

STIŽU IZBORI U ČIKAGU: Ko se sve bira 28. februara?

U Čikagu se polako priprema izborna trka, ostalo je još jako malo vremena do izbora novog gradonačelnika, ali u toku su i pripreme za druge opštinske izbore, od kojih nas deli nekoliko nedelja.

Ono što je sigurno jeste, da ukoliko niko od kandidata ne dobije većinu glasačkog tela i ne osvoji dovoljan broj glasova na predstojećim izborima u bilo kojoj trci, glasanje će biti ponovljeno.

FEBRUAR 28. – OPŠTI IZBORI U ČIKAGU
Birači će na ovim izborima glasati za: Gradonačelnika Čikaga, Gradskog službenika, Gradskog blagajnika, Odbornika i Kandidata za novoosnovane policijske okružne službe (3 po okrugu u 22 okruga).

U trci za gradonačelnika Čikaga 2023. nadmetaće se devet kandidata: J’a’Mal Green, Sophia King, Kam Buckner, Willie Wilson, Brandon Johnson, Paul Vallas, trenutna gradonačelnica Lori Lightfoot, Roderick Sawyer i Jesús ‘Chuy’ García.

PROČITAJTE VIŠE:

APRIL 4. – Drugi krug izbora

Ukoliko nijedan kandidat ne osvoji većinu glasova na izborima 28. februara, onda će se dva najbolja kandidata plasirati u drugi krug izbora koji će se održati ovog datuma.

Dok će se o trkama gradskog službenika i blagajnika odlučivati 28. februara pošto Anna Valencia i Melissa Conyears-Ervin vode bez protivkandidata, trka za odbornike takođe bi mogle da idu u drugi krug zbog većeg broja kandidata.

POVEZANE TEME:

NEMAČKI NOVINAR: Čak i ako potpiše sporazum, Srbija neće ući u EU! (VIDEO)

DRMA SE CELA PLANETA: Snažan zemljotres pogodio Ameriku, osetilo se i u Kanadi! (VIDEO)

I ZVEZDA SE SEĆA LEGENDI: Mančester junajted obeležio 65 godina od tragedije u kojoj su izgubili ceo tim!

Izvor: NBCCHICAGO.COM
Foto: Printscreen Facebook

YOU MAY LIKE