Connect with us

Dijaspora

STIGLA DONACIJA IZ ČIKAGA: Obezbeđena lektira za decu od prvog do osmog razreda!

Published

on

Fondacija NJ.К.V. Princeze Кatarine i Humanitarna Organizacija Lajflajn Čikago, čiji je pokrovitelj NJ.К.V. Princeza Кatarina, obezbedili su biblioteku i školske lektire za decu od prvog do osmog razreda Osnovne škole „Živko Tomić“ iz Donje Šatornje u opštini Topola.

Ova veoma važna donacija od velikog je značaja za razvijanje čitalačkih navika od najranijeg doba.

„Zahvaljujući divnim donatorima i Humanitarnoj Organizaciji Lajflajn Čikago, deca će uživati u školskoj lektiri koja će im pomoći da prošire svoje znanje, razviju nova interesovanja i ujedno se i zabave, razvijaju svoju maštu, upoznajući neke nove likove, putujući u izmišljene svetove“, rekla je NJ.К.V. Princeza Кatarina.

Zanimljiv je i podatak da je OŠ „Živko Tomić“ osnovana još u 19. veku za vreme srpskog kneza Aleksandra Кarađorđevića, sina Кarađorđa Petrovića, koji je poznat kao reformator državnog uređenja i širenja školske mreže. U to vreme školu je pohađalo desetak učenika, dok danas slave tradiciju postojanja dugu 175 godina. Direktorka ove osnovne škole, g-đa Marija Obradović izrazila je veliku zahvalnost u ime dece, roditelja, i u svoje lično ime NJ.К.V. Princezi Кatarini, Humanitarnoj Organizaciji Lajflajn Čikago kao i donatorima koji su pomoć obezbedili.

Posebnu zahvalnost NJ.К.V. Princeza Кatarina i humanitarna organizacija Lajflajn Čikago izražavaju pukovniku Džonu Кapelu, predsedniku Fondacije Operacija Halijard, na pomoći u ovim humanitarnim aktivnostima.

Prethodno je Fondacija NJ.К.V. Princeze Кatarine, uz veliku pomoć Humanitarne Organizacije Lajflajn Čikago i njenih donatora, obezbedila dve biblioteke za predškolske ustanove u Srbiji. U pripremi je još jedna takva donacija, pa će na radost nastavnika i dece uskoro biblioteku dobiti i OŠ “Jovan Dučić” iz Bijeljine u Republici Srpskoj, navodi se u saopštenju fondacije NJ.К.V. Princeze Кatarine.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement