Connect with us

događaji

SRPSKI SLAVUJ POBEDIO U RUSIJI: Aleksandri prva nagrada u konkurenciji 120 država u Rusiji!

Published

on

Aleksandra Malićanin (22) iz Trstenika osvojila je PRVO MESTO u Rusiji na takmičenju na kojem su učestvovali predstavnici preko 120 država, pevajući našu najlepšu rodoljubivu pesmu: “Tamo daleko”!

Aleksandra je inače članica folklornog i pevačkog društva u rodnom Trsteniku, a do sada je učestvovala na brojnim takmičenjima.

U PRAVIM RUKAMA: Priznanje za prvo mesto osvojeno u Rusiji

O tome o kakvom se talentu radi govori i činjenica da je Aleksandra sa samo deset godina objavila svoj prvi album. Od pete godine peva, od šeste svira klavir, redovno vežba i igra folklor, a Osnovnu školu „Živadin Apostolović“ je završila sa peticama.

– Moje glasovne mogućnosti je prvo uočila vaspitačica Olivera Cvetić. Uz mene je i kompletan stučni tim trsteničke Muzičke škole „Kornelije Stanković“, a, naravno, i profesorka klavira Nadežda Popović. Mama Mirjana, tata Aleksandar, mlađi brat Andrija, baka Gaga i deka Rade, iako nisu muzički obrazovani, bdiju nad svakim mojim korakom. Učim, pevam i sviram, igram u folkloru, družim se. Sve postižem, i ništa mi nije teško, jer sve radim temeljno, i s mnogo ljubavi, izjavila je svojevremeno Aleksandra Malićanin.

Tekst: Serbian Times/Novosti Foto: Privatna arhiva

Advertisement