Chicago, IL
81°
Partly Cloudy
5:24 am8:09 pm CDT
Feels like: 82°F
Wind: 14mph SW
Humidity: 52%
Pressure: 29.79"Hg
UV index: 2
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
79°F
79°F
75°F
72°F
70°F
TueWedThuFriSat
86°F / 61°F
75°F / 57°F
75°F / 61°F
79°F / 63°F
73°F / 59°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

SRPSKI SLAVUJ POBEDIO U RUSIJI: Aleksandri prva nagrada u konkurenciji 120 država u Rusiji!

Aleksandra Malićanin (22) iz Trstenika osvojila je PRVO MESTO u Rusiji na takmičenju na kojem su učestvovali predstavnici preko 120 država, pevajući našu najlepšu rodoljubivu pesmu: “Tamo daleko”!

Aleksandra je inače članica folklornog i pevačkog društva u rodnom Trsteniku, a do sada je učestvovala na brojnim takmičenjima.

U PRAVIM RUKAMA: Priznanje za prvo mesto osvojeno u Rusiji

O tome o kakvom se talentu radi govori i činjenica da je Aleksandra sa samo deset godina objavila svoj prvi album. Od pete godine peva, od šeste svira klavir, redovno vežba i igra folklor, a Osnovnu školu „Živadin Apostolović“ je završila sa peticama.

– Moje glasovne mogućnosti je prvo uočila vaspitačica Olivera Cvetić. Uz mene je i kompletan stučni tim trsteničke Muzičke škole „Kornelije Stanković“, a, naravno, i profesorka klavira Nadežda Popović. Mama Mirjana, tata Aleksandar, mlađi brat Andrija, baka Gaga i deka Rade, iako nisu muzički obrazovani, bdiju nad svakim mojim korakom. Učim, pevam i sviram, igram u folkloru, družim se. Sve postižem, i ništa mi nije teško, jer sve radim temeljno, i s mnogo ljubavi, izjavila je svojevremeno Aleksandra Malićanin.

Tekst: Serbian Times/Novosti Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE