Chicago, IL
55°
Partly Cloudy
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 55°F
Wind: 7mph S
Humidity: 76%
Pressure: 29.91"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
54°F
52°F
52°F
54°F
57°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 5 years ago

By admin

SRPSKI OPANAK MODNI HIT U JAPANU, USKORO STIŽE U AMERIKU:Čuveni “piroćanci” će se izvoziti u ceo svet!

“Naročito je naš opanak popularan u modnom svetu. Imamo povećanje tražnje na tržistu Dalekog istoka, a danas smo dogovorili i povećanje proizvodnje”, kaže direktor “Tigra” Vladimir Ilić

U Kompaniji “Tigar Obuća a.d.” dogovoren je izvoz srpskog gumenog opanka za tržište Japana, a preko te azijske zemlje, iz Pirota će dalje put sveta opanak svoje kupce dobiti u Americi, ali i u Tajvanu, Vijetnamu, Koreji…

Nakon što je prošle nedelje Kompanija “Tigar” ugovorila proizvodnju i isporuku zaštitnih vatrogasnih čizama namenjenih jedinicama za vanredne situacije NATO-a, srpski gumeni opanak osvaja Japan, odakle će se dalje prodavati kupcima širom sveta.

Generalni direktor “Tigar Obuće a.d.” Vladimir Ilić kaže da je ta kompanija prošle godine izvezla manju “test” količinu u Japan, a da je zatim, srpski gumeni opanak doživeo “bum” među ljubiteljima mode, koji su najčešći kupci ovog srpskog brenda.

“Naročito je naš opanak popularan u modnom svetu. Imamo povećanje tražnje opanka na japanskom i tržistu Dalekog istoka, a danas smo dogovorili i povećanje proizvodnje”, kaže Ilić.

OPANAK KAO MODNI HIT: Naši gumenjaci našli svoje mesto u svetu modne industrije

Prošle godine Tigar je izvezao 10.000 opanaka, a Japancima je najbitnije to što je reč o potpuno “hand made” proizvodu.

Zbog novih ugovorenih poslova, svih 1.200 radnika radi u tri smene i to je, kaže Ilić, nada za fabriku da prevaziđe probleme iz prošlosti.

Ilić najavljuje i “lansiranje” potpuno novog proizvoda ove kompanije, zaštitnih gumenih blokova namenjenih za odbranu od poplava.

“Počeli smo da lansiramo vaš proizvod i na druga tržišta, ne samo na tržište Japana, kao što su Tajvan, Vijetnam, Hong Kong, Koreja”

Takuja, Šimakava, direktor kompanije “Belgoutte”

Direktor sektora za uvoz u Japan u kompaniji “Belgoutte” Takuja Šimakava kaže da sa “Tigrom” sarađuje duže od decenije i da je srpski opanak popularan u Japanu, posebno među onima koji prate modne trendove.

“Počeli smo da lansiramo vaš proizvod i na druga tržišta, ne samo na tržište Japana, kao što su Tajvan, Vijetnam, Hong Kong, Koreja”, kaže Šimakava.

Nedavno su kolege iz njegove kompanije u Americi na međunarodnom sajmu u Denveru, jednom od najvećih međunarodnih trgovinskih sajmova u svetu, predstavili srpski opanak Amerikancima.

“Prikazivali smo srpski proizvod. Nadamo se da mozemo da proširimo i uvedemo opanak ne samo na japansko trzište, nego i šire, u Evropu”, rekao je Šimikava obilazeći fabričke hale “Tigra”.

Posebno su Japanci, ističe, odusevljeni malom verzijom opanka namenjenom deci.

Predstavnik Ambasade Japana u Beogradu Takahisa Kangava ukazuje da u poslednje vreme odnosi između Srbije i Japana postaju sve snažniji.

“Kako popularnost opanka u Japanu raste tako se i veze između Japana i Srbije ojačavaju. Gumeni opanak je jedan od najpopularnijih proizvoda iz Srbije za koje su trenutno u Japanu zainteresovani”.

Izvor&Foto: Tanjug

YOU MAY LIKE