Chicago, IL
55°
Sunny
6:39 am5:29 pm CST
Feels like: 52°F
Wind: 15mph S
Humidity: 32%
Pressure: 30.11"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
54°F
50°F
46°F
45°F
43°F
WedThuFriSatSun
57°F / 41°F
46°F / 34°F
37°F / 25°F
39°F / 34°F
55°F / 37°F

Published 2 years ago

By admin

SRPSKI KAMIONI ZAROBLJENI U UKRAJINI: Ukrajinske vlasti im ne dozvoljavaju izlazak iz zemlje, zbog ruske robe

Oko 40 kamiona brojnih srpskih prevoznika trenutno se nalazi na graničnom prelazu Đakovo, između Ukrajine i Rumunije, gde su već od petka onemogućeni da pređu u susednu zemlju, jer kako tvrde, Ukrajinske vlasti su zabranile izlazak ruske robe iz njihove zemlje.

„Na ovom graničnom prelazu imamo jedan naš kamion, koji se tu nalazi od petka i koji prevozi rusku robu za Srbiju. Кako nam je rekao naš vozač, ukrajinski carinici ne dozvoljavaju izlazak ruske robe, ali i da se rasplet ove situacije očekuje danas, kada će im biti saopšteno da li će vozila biti puštena da izađu sa robom ili će biti izvršen pretovar i zaplena ruskih proizvoda, a potom i propuštanje vozila”, , kazao je za RINU dispečer čačanske firme „Eurolajn” Vlade Lužanin.

Prema njegovim rečima ista situacija je i na graničnom prelazu Čop između Ukrajine i Mađarske, kao i na prelazu Jagodin na granici sa Poljskom.

„Na prelazu Jagodin nalazi se jedan naš kamion sa robom u izvozu za Rusiju, takođe je vrlo moguće da će i ta roba biti konfiskovana, ukoliko danas ne bude drugačije odlučeno”, istakao je Lužanin.

On je naglasio da su svi vozači bezbedni, imaju dovoljno, novca i hrane i da sa nestrpljenjem očekuju današnju odluku ukrajinskih vlasti, kao i da su granični prelazi zakrčeni ljudima uglavnom mlađe životne dobi koji žele da napuste Ukrajinu.

„Ono što su nam naše kolege vozači preneli jeste da Ukrajinu smeju da napuste samo muškarci stariji od 60 godina, dok se na žene izgleda taj propis ne odnosi”, zaključio je Lužanin.

Izvor: Rina Foto: Rina

YOU MAY LIKE