Chicago
70°
Partly Cloudy
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 11mph NE
Humidity: 80%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
TueWedThu
72/63°F
66/63°F
66/59°F

Published 4 weeks ago

By Serbian Times

SRPSKI HEROJI IZ EPICENTRA PAKLA U GRČKOJ: Do plamena pešače 2 sata, vetar sve otežava! (FOTO)

Vatrogasno-spasilački tim sa 30 pripadnika Sektora za vanredne situacije i šest vozila otputovao je iz Niša u Grčku kako bi pomogli u gašenju požara koji gore na više lokacija u toj zemlji.

Naš vatrogasno-spasilački tim je angažovan u Grčkoj na osnovu dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Grčke Kirjakosa Micotakisa, a po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

Željko Čavić, zamenik vođe time SVS MUP i otkrio kako izgleda borba protiv velikih požara, ali i otkrio šta našoj ekipi otežava rad.

“Pripadnici četvrti dan nastavljaju da pomažu Grčkim vlastima i narodu u suzbijanju šumskih požara. Trideset pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova sektora za vanredne situacije kao i 80 vozila danas će raditi na planini, na nadmorskoj visini od 1.200 metara što nam otežava posao zbog promene vetra, a velika je i količina dima koja se stalno menja. Do same lokacije, potrebno je oko dva sata hoda”, rekao je za Telegraf Željko Čavić zamenik vođe time SVS MUP.

U desetodnovnoj borbi sa požarima u Grčkoj, krajem jula i početkom avgusta, učestvovalo je 36 vatrogasaca-spasilaca i dva člana medicinske ekipe, sa 14 vatrogasnih vozila.

Srpski vatrogasno-spasilački tim tada je bio stacioniran u Volosu.

PROČITAJTE VIŠE:

HEROJSKI PODUHVAT NA LIMU: Naučnici udružili snage sa meštanima i spasili iznemoglog ptića beloglavog supa! (VIDEO)

SRPSKI AUTOBUS KAMENOVAN U MAKEDONIJI: Porodice sa vraćale sa decom iz Grčke, incident kod Kumanova izazvali maloletnici!

PRVACI ĆE ČITATI NA ĆIRILICI: Uprkos pokušaju zabrane stiglo 300 bukvara za srpsku decu u Hrvatskoj!

Izvor: Telegraf
Foto: MUP

YOU MAY LIKE