Chicago, IL
61°
Fair
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 59°F
Wind: 14mph SW
Humidity: 60%
Pressure: 29.69"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
61°F
61°F
63°F
64°F
68°F
MonTueWedThuFri
61°F / 48°F
64°F / 59°F
68°F / 50°F
57°F / 46°F
57°F / 41°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

SRPSKI FILM NASTAVLJA DA OSVAJA AMERIKU: “Heroji Halijarda” biće prikazan u američkom Kongresu na Kapitol Hilu!

Filmski znalci, otac i sin, Radoš i Nedeljko Bajić trenutnu su u Vašingtonu gde igrani film “Heroji Halijarda”, inspirisan najvećom akcijom spasavanja savezničkih pilota iza neprijateljskih linija u istoriji svetskog vazduhoplovstva, niže nove uspehe.

Naime, ovo filmsko ostvarenje čija je realizacija trajala više od pet godina, u utorak, 5. marta biće prikazan u američkom Kongresu na Kapitol Hilu.

Ovom važnom kulturnom događaju, pored kongresmena američkog Senata, prisustvovaće brojne ugledne ličnosti iz američkog javnog i kulturnog života.

PROČITAJTE VIŠE:

Ispred ekipe filma, pored scenariste i reditelja Radoša Bajića, gledaocima će se predstaviti producent i tumač jedne od uloga Nedeljko Bajić, američki glumci koji u filmu igraju neke od glavnih uloga, Stiven Mur i Nikola Kent, kao i Direktorka direkcije za multimediju Telekoma Srbija, Aleksandra Martinović.

-U velikoj smo časti jer su “Heroji Halijarda” prvi film koji će biti prikazan u američkom Kongresu, ističe autor Radoš Bajić i dodaje da će film na neki način “pomiriti” opasno raspolućeni svet – Istok i Zapad, jer je istovremeno pozvan da učestvuje na velikom Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi, u aprilu ove godine.

Prvi producent filma, Nedeljko Bajić dodaje:

-Očekujemo da ćemo uskoro okončati pregovore sa značajnim američkim distributerima, tako da će se “Heroji Halijarda” uskoro prikazivati u SAD-u, Kanadi, Australiji, kao i na Novom Zelandu.

POVEZANE TEME:

“HEROJI HALIJARDA” OSVAJAJU HOLIVUD: Srpski film premijerno prikazan u Los Anđelesu, publici se obratio i Ričard Grenel! (FOTO)

SRPSKI FILM OSVAJA AMERIKU: “Heroji Halijarda” dobili nagradu na filmskom festivalu u Čikagu! (FOTO)

SRBIJA JE MOJA DRUGA KUĆA: Američki glumac, zvezda filma “Heroji Halijarda”, oženio Srpkinju i obožava našu zemlju!

Izvor: Blic
Foto: Printscreen Instagram @rados.bajic.officialpage

YOU MAY LIKE