Connect with us

sport

SRPSKI BASKETAŠI OBORILI REKORD: Ekipa Limana piše svetsku istoriju u košarci 3×3!

Published

on

Sjajna ekipa Limana učestvovala je ove godine na svim masters turnirima Fiba 3×3, što pre njih nije uspelo nijednom timu na svetu

Basket tim Liman uspeo je da se domogne poslednjeg Masters turnira koji im je nedostajao i time postane jedini tim ikada koji je uspeo da obezbedi učešće na  svim masters turnirima FIBA 3×3 serije u toku jedne sezone.

NAJBOLJI: Košarkaši Limana

Liman je već ranije obezbedio učešće na masters turniru u Saudijskoj Arabiji, a osvajanjem FIBA 3×3 challenger turnira, koji je 28. i 29. septembra održan u Seoul-u (Južna Koreja), Liman se plasirao i na turnir masters serije u Nanjing-u. I pored izuzetno teške sezone, tokom koje je tim usled povreda bio oslabljen neigranjem svog najboljeg igrača i kapitena Stefana Stojačića, kao i uz povremeno odsustvo Aleksandra Ratkova i Stefana Kojića, momci iz Limana su uspeli da u sezonu 2019. godine postignu  neverovatnim uspehom.

“Definitivno veoma teška sezona iza nas. Povrede koje su zadesile našu ekipu ove sezone ostavile su traga na igru Limana. Veoma teško je bilo izdignuti se iznad situacije i vratiti se na pobednički put. Uhvatili smo odlican ritam u septembru mesecu,iako samo sa tri igrača na nekim turnirima, i zadržali kontinuitet dobrih igara… Izboriti svih 11 mastersa je vise nego uspeh. Niko nikada u istoriji 3×3 basketa nije uspeo da izbori sve masterse tako da maximalno motivisani i optimisticni dočekujemo najbitniji deo sezone- kraj sezone”, rekao je Maksim Kovačević. 

Liman je učvrstio svoju poziciju na prvom mestu ovogodišnjeg FIBA 3×3 World Toura, te će pored ovih 11 masters turnira biti učesnik i finalnog masters turnira – Utsunomiya Final 2019. koji će biti održan 2. i 3. novembra u Japanu.

Sjajne momke iz LIMANA već 12. i 13. oktobra očekuje 10. masters turnir po redu, koji će igrati u Nanjing-u u Kini.

Tekst: S.T. Foto: Liman Video: Youtube

Advertisement