Chicago
66°
Cloudy
6:42 am6:41 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 12mph ESE
Humidity: 84%
Pressure: 30.06"Hg
UV index: 0
WedThuFri
66/63°F
68/61°F
70/61°F

Published 4 years ago

By Vladan Ivković

BUDI HUMAN, PODRŽI HRABRE: Njujorški Srbi skupljaju novac za obnovu kuće na Kosovu, fali još malo…

Porodici Canić, koja želi da ostane da živi na svome ognjištu u Kosovskom Pomoravlju, treba 10.700 dolara za obnovu kuće. Poslije jučerašnje akcije, ostalo je da se prikupi još 4.300 $. Priključite se i Vi…

U Njujorku održana još jedna uspješna humanitarna akcija srpske omladine.

U nedjelju, 16. juna, organizacija ”Srpska solidarnost – Čuvari Kosova i Metohije”, u saradnji sa Srpskim klubom iz Kvinsa, održala je turnir u stonom tenisu na kojem je učestvovalo 34 takmičara, a sav prihod je namijenjen petočlanoj porodici Canić iz Kosovske Kamenice, kojoj je hitno potrebna obnova kuće u kojoj žive. 

Aleksandar Stanić, predstavnik ove organizacije i vođa jučerašnje akcije, kaže da je porodici Canić, koja želi da ostane da živi na svome ognjištu u Kosovskom Pomoravlju, ”kuća bukvalno u ruševinama i treba da se renovira”, a ukupno treba 10 hiljada i 700 dolara samo za obnovu. Poslije jučerašnje akcije, ostalo je da se prikupi još 4 hiljade i 300 dolara. Sredstva se prikupljaju i putem internet kampanje, na sajtu GoFundMe.

Stanić je učesnik u dobrotvornim akcijama Srpske solidarnosti od njenih početaka 2015. godine, nakon što je osnivača ove organizacije, Branka Antića, upoznao, kako kaže, ”na jednom hodočasnom putovanju na Kosmetu”. Stanić već tri godine boravi i radi u Njujorku, pa je i svoj humanitarni rad preselio na novu adresu. 

Izrazio je zahvalnost učesnicima i donatorima, a posebno Udruženju Srba Njujorka i upravi Srpskog kluba, koji je akciju pomogao ustupanjem prostora i donacijom večere učesnicima i drugim dobrotvorima. 

Foto: V. Ivkovic

-Planiramo nove akcije, a svako ko želi da pomogne i da učestvuje, neka se javi organizaciji ili meni lično preko vebsajta ili naše Fejsbuk stranice., poručuje Stanić

Prvo mjesto na turniru, koji je protekao u sportskom i bratskom duhu, a završio se večerom i pjesmom, osvojio je Dejan Munćan, čije je dugogodišnje takmičarsko stonotenisko iskustvo ipak bilo previše za konkurenciju. 

Ovo je bila druga sportska dobrotvorna akcija srpske omladine u Njujorku u mjesecu junu. Podsjetimo, 1. juna je organizacija ”Srbi za Srbe” održala svoje već tradicionalno košarkaško takmičenje u brzom šutiranju trojki, ”Trojka iz bloka”. 

YOU MAY LIKE