Chicago, IL
63°
Partly Cloudy
6:37 am5:30 pm CST
Feels like: 61°F
Wind: 13mph SW
Humidity: 41%
Pressure: 29.84"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
59°F
55°F
50°F
50°F
48°F
ThuFriSatSunMon
50°F / 36°F
39°F / 25°F
37°F / 30°F
54°F / 36°F
61°F / 48°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

SRPKINJA UHAPŠENA U AUSTRIJI: Ilegalno trgovala životinjama, držala pse i zečeve u užasnim uslovima

Austrijska policija uhapsila je srpsku državljanku (31) jer je u nehumanim uslovima držala kućne ljubimce za ilegalnu prodaju. Prema zvaničnim navodima, u dva objekta policija je pronašla 16 pasa i dva zeca.

Zločin je otkriven u mestu Holabrun nakon prijava komšija.

„Istražitelji su prvi put saznali za staru kuću sa podrumom na ovom imanju, kada je jedan meštanin prijavio da od novembra prošle godine čuje lavež pasa“, prenose austrijski mediji.

Zvaničnici su posumnjali da se podrum koristi za ilegalni uzgoj štenaca ili kao usputna stanica za ljubimce pre preprodaje, pa su po nalogu ušli u kuću u prisustvu državnog veterinara.

– U zgradi se osećao jak i neprijatan miris. U frižideru koji nije bio priključen na struju nalazila se tečnost katastrofalnog mirisa, a istražitelji su utvrdili da su psi boravili u prostoriji punoj psećeg izmeta, urina, otpada i ostataka – opisali su svedoci za austrijski NoeOrf.

Oni su kazali i da se često čula glasna muzika, koja je očigledno bila tu kako bi prigušila lavež pasa.

Dva mlada rotvajlera pronađena su u u podrumu, a četiri štenca sibirskog haskija bila su iza drvene pregrade.

Policija je ušla u trag Srpkinji nakon što je automobil bečkih registarskih oznaka došao do kuće, verovatno kako bi preuzeo neko od štenaca. U autu su bili takođe državljani Srbije stari 20 i 11 godina.

Stariji muškarac, za koga se sumnja da je umešan u trgovinu kućnim ljubimicima, nalazi se pod istragom, a on je austrijskoj policiji dao podatke o svojoj saradnici.

– U domu optuženog zatečena je slična scena kao i u kući optužene Srpkinje. Mladi mužjak rotvajlera pronađen je u prostoriji okružen izmetom i urinom. Šest štenaca haskija i dva zeca bili su zaključani u podrumu, a nekoliko drugih pasa je bilo zaključano u pomoćnoj zgradi u bašti, koji nisu imali ni hranu ni vodu – prenosi NoeOrf objavu policije.

U kući pronađene su i dve vakcinalne karte pasa i pismena zabeleška o prodaji šteneta rotvajlera po ceni od 750 evra, koji zbog akcije policije nije predat u ruke vlasniku.

Tekst: Blic.rs Foto: Printscreen

YOU MAY LIKE